Kilian Jornet torna a regnar a Zegama-Aizkorri

2924

Kilian Jornet guanya per novena vegada la Zegama Aizkorri i segueix engrandint la llegenda en la seva prova fetitxe. Oriol Cardona aconsegueix la sisena posició després de guanyar la Vertical de divendres.

Tot i comentar en la roda de premsa anterior que utilitzaria una tàctica conservadora degut a la calor, aviat s’han esvaït els dubtes. Com no podia ser d’una altra manera, el català ha sortit a per totes i ha imprès un fort ritme des de l’inici junt amb el nord-americà Andy Wacker.

A Sancti Spiritu la munió de gent esperonava a ambdós corredors, que volaven a ritme de rècord. Entre el passadís de gent, s’esmunyia Kilian Jornet que prenia una certa avantatge respecte Wacker. A posteriori, seria definitiu.

Al darrera, alguns dels favorits començaven a caure. Com el suís Remi Bonnet, guanyador de l’edició passada, que abandonava al poc de començar. Wacker es desinflava passat Sancti Spiritu i era atrapat per Bartlomiej Przedwojewski, Thibaut Baronian, Stian Argenmund -Vik i Oriol Cardona.

Kilian volava en solitari cap al poble de Zegama, ple de gom a gom, que esperava amb anhel l’ arribada del seu fill pròdig. Creuava la línia d’arribada amb un temps de 3 hores, 52 minuts i 47 segons, cinquè millor temps de la història de la prova vasca. El rècord de Stian Argenmund (3:45:08) sembla que, hores d’ara, és inabastable.

Novena ‘txapela’ en deu participacions Segueix sent el rei a Zegama.

Classificació masculina: 1.Kilian Jornet (3:52:47), 2.Bartlomiej Przedwojewski (3:55:26), 3.Thibaut Baronian (3:56:20)

El banyolí Oriol Cardona, que ja va vèncer en el Kilómetro Vertical de divendres, ha aconseguit la sisena posició. Impecable l’any del corredor de Dynafit. Eduard Hernández ha estat l’altre corredor català destacat amb una catorzena posició.

En l’apartat femení, sorprenent exhibició d’ Eli-Anne Dvergsdal. La noruega no ha donat cap opció a les seves rivals, demostrant les seves credencials des del primer quilòmetre. Elisa Desco i Amandine Ferrato s’han jugat el segon i tercer calaix del podi pràcticament a l’esprint.

Classificació femenina: 1.Eli-Anne Dvergsdal (4:36:06), 2.Elisa Desco (4:47:30), 3.Amandine Ferrato (4:47:38)

La catalana Gisela Carrión segueix també amb un estat de forma espectacular i aconsegueix la quarta posició.

Foto portada: Aaron Shimmons