Ragna Debats i Pere Aurell, parella d’or a Ultra Montseny 2021

El de Matadepera guanya el pols davant els seus rivals, mentre que Debats domina de principi a fi

1728

Ragna Debats i Pere Aurell (Merrell) s’han proclamat vencedors de l’Ultra Montseny. Ambdós han tornat a competir a casa nostra amb un nou triomf que els encimbellen com la parella de moda de les curses per muntanya.

Ha estat una edició diferent, amb tots els protocols de seguretat i higiene adients per a la seva celebració: mascareta a la sortida i arribada, sortida esglaonada i amb separació entre participants com a trets fonamentals d’aquesta nova normalitat que ja ens estem acostumant.

La ultratrail ha tornat a ser la modalitat principal de l’esdeveniment, amb un total de 76km i un desnivell positiu de 4.374m, visitant els lloc més emblemàtics del Parc Natural del Montseny.

La cursa masculina ha estat força disputada, amb un grup format per Pere Aurell (Merrell), Jordi Gamito (Kinetik Sports), Victor del Águila (Buff Pro Team) i Ramón Recatalà (Mur i Castell) que s’han destacat al capdavant ben aviat. Ha estat en l’ascens al Turó de la Cova on Pere Aurell ha pogut canviar de ritme i ampliar distància amb els seus perseguidors. Finalment, Aurell s’ha proclamat campió amb un temps de 8 hores, 9 minuts i 39 segons i escriu el seu nom en el palmarès d’una cursa que li mancava en el seu extens currículum.

La lluita, la tenacitat i l’experiència de Jordi Gamito en la part final del recorregut, sobretot en el mític ascens vertical al Turó de l’Home, s’ha vist recompensat amb un segon lloc en 8:17:52. Per la seva banda, Victor del Águila ha aconseguit el bronze amb un temps de 8:26:27; el jove de Porrera suma una experiència més, avui lluitant al capdavant amb corredors amb molta experiència. Un talent que segur donarà molt a parlar.

Si el pols pel triomf masculí ha estat força disputat, menys emoció ha tingut la cursa femenina. Ragna Debats (Merrell) ha complert la seva condició de favorita dominant de principi a fi, proclamant-se vencedora d’aquesta Ultra Montseny amb un temps de 9 hores, 46 minuts i 34 segons. Tati Orquiola (Kinetik Team) ha pujat al segon esglaó del podi amb 10:16:28; mentre que Marta Muixí (Coll Baix-Celler el Molí), una de les clàssiques de la llarga distància de casa nostra, s’ha penjat el bronze en 10:28:05 en una cursa on ha anat de menys a més, amb pèrdua inclosa sota el Matagalls.

Bon nivell de corredors a la Trail

La Trail Montseny, de 44km i 2.780m de desnivell positiu, ha recorregut la segona part de la cursa més llarga entre Sant Pere de Vilamajor i Viladrau. Una marató força exigent que ha posat a prova la fortalesa i resistència dels corredors. David Palacios s’ha endut el triomf masculí amb 4:33:37, seguit per Chus Álvarez (4:43:30) i Francesc Rocabruna (4:51:58). En l’apartat femení, victòria d’Àngels Llobera (5:28:44) per davant d’ Alba Meda (5:52:09) i Anh-Thu Pham (6:45:48).

La Trail de 22km i 1.747m de desnivell positiu, s’ha disputat entre les localitats de Montseny i Viladrau. Els corredors bascos han copsat el podi masculí, format per Jokin Etxabe (2:24:41), Beñat Etxabe (2:26:30) i Ion Artetxe (2:27:52), mentre que el femení serien Meritxell Bonet (3:13:18), Emma Bonnemort (3:14:31) i Àngels Centelles (3:17:06).

Fotos: Roger Correm / Ultra Montseny