La setena edició de la Ultra Montseny tornarà, el proper dissabte 10 d’abril, a mostrar el ric patrimoni del Parc Natural del Montseny. I torna amb més ganes que mai, sobretot després de la suspensió in extremis de l’última edició que havia de celebrar-se el passat mes de setembre. L’emplaçament d’aquesta edició es trasllada a Viladrau (Osona), que acollirà a 300 corredors per gaudir de l’entorn privilegiat d’aquesta serralada del prelitoral català.

Serà una edició diferent, amb tots els protocols de seguretat i higiene adients per a la seva celebració: mascareta a la sortida i arribada, sortida esglaonada i amb separació entre participants com a trets fonamentals d’aquesta nova normalitat que ja ens estem acostumant.

La ultratrail tornarà a ser la modalitat principal de l’esdeveniment. Tot i canviar d’ubicació i amb un itinerari lleugerament diferent, només s’escurçarà en uns dos quilòmetres respecte l’edició de 2019, amb un total de 76km i un desnivell positiu de 4.375m. Visitarà els llocs més emblemàtics del Parc com el Montseny, Sant Marçal o Viladrau, a través de boscos de gran bellesa on destaca l’alzina, el roure, el faig i l’avetosa, i tocarà sostre en el seu cim més enlairat: el Turó de l’Home (1.706m). Precissament l’organització s’ha vist obligada a eliminar l’avituallament del Turó per causes medioambientals i restricció de l’accés pel mal estat de les seves infrestructures.

Un calaix de sortida amb molt de ferro

En quant als principals corredors que hi prendran part, destaquem la participació de noms de renom com Pere Aurell, Jordi Gamito, Ramón Recatalà, Victor del ÁguilaAlberto Vinagre, Isaac Salvat, Carlos Mantero i Gerard Morales, que ja sap el que és guanyar a Ultra Montseny i coronar-se com a campió estatal en 2016. En dones, Ragna Debats sembla a priori la gran favorita per endur-se la victòria. Marta Muixí, Tati Orquiola, Alba Alemany i Alicia Hudelson buscaran posar-li les coses ben difícils.

La Trail, una cursa força exigent

La Trail Montseny, de 44km i 2.780m de desnivell positiu, recorrerà la segona part de la cursa més llarga entre Sant Pere de Vilamajor i Viladrau. Una marató força exigent que posarà a prova la fortalesa i resistència dels corredors. En la línia de sortida trobarem a corredors com Àngels Llobera, Eva Mesado i Julien Jorro.

Tancarà el programa de curses la Trail de 22km i 1.747m de pujada, que recorrerà el tram comprès entre les localitats del Montseny i Viladrau.

BRIEFING: