El Trail Rocacorba canta la desena amb mig miler de corredors

Jonathan Romeo, Samuel Dávila, Anna Comet i Gerard Morales, entre els protagonistes en l'edició més especial del Trail Rocacorba

1079

La caravana de Klassmark ha passat per Canet d’Adri aquest cap de setmana, 3 i 4 d’abril, per poder gaudir un Trail Rocacorba que bufava les deu espelmes del seu aniversari.

L’excepcionalitat de moment va ajornar la cursa hivernal al cor de la primavera, però res ha aturat l’adrenalina del dorsal, la tornada a la competició un any després. Mig miler de participants i tres recorreguts dividits en dues jornades apassionants de trail running. Fins a nou sortides s’han cantat a Canet d’Adri. Les curses han canviat en forma, però no en essència. Klassmark ha tornat a aclarir els dubtes, si encara n’hi havia, que les curses poden ser segures i responsables.

La festa arrencava dissabte amb la distància Express. Jonathan Romeo i Mireia Pons eren els corredors més ràpids a completar el puja i baixa de 20 quilòmetres amb 900 metres de desnivell positiu al santuari de Rocacorba. Jonathan Romeo s’imposava a Isaac Barti Brun Romuald destrossant literalment el cronòmetre per establir un nou rècord. La nova marca: 1:31:19. Mireia Pons també ha dominat la prova de principi a fi. Anna Guirado i Andrea Castán, segona i tercera, han signat una gran jornada, però s’han quedat lluny de l’1:52:29 de la guanyadora.

La Marathon obria la jornada de diumenge. 38 quilòmetres amb 2200 metres de desnivell positiu per descobrir els racons més inaudits de Rocacorba. Manu Vilaseca ha revalidat la seva corona per davant de Cheynna Treto i Ester Alzina. No obstant això, la brasilera no ha estat la dona més ràpida. Aquest honor correspon a Núria Hospital amb 4:33:09; que ha format tàndem amb Albert García per vèncer entre els equips mixtes. En la baralla masculina succeeix el mateix. Els homes més veloços han estat Gerard Morales, llegenda de Roacacorba amb cinc triomfs, i Lluiz Ruiz. 3:56:09 per convertir-se en els dos únics participants en córrer per sota de les quatre hores; la victòria per equips masculins tenia amos. Daniel Cazalla s’apuntava el triomf en la batalla individual superant a Robert Alert i Oriol Coch.

El Trail tancava la festa. 30 quilòmetres amb 1750 metres de desnivell positiu que també donaven color, vida i forma al segon capítol de les Trail Running Series, la Copa Catalana de Trail de la Federació Catalana d’Atletisme. Anna Comet, després de proclamar-se campiona de l’Express el 2020, pujava un esglaó per calcar el guió al Trail. 3:13:51 per seguir fent història a Rocacorba. Paloma Lobera i Jenny Arasil han completat un podi amb molt honor. Samuel Dávila seria l’altre gran protagonista. Ha compartit part del recorregut amb Jonatan Mora, però el veneçolà ha rematat la feina en el tram final per travessar la línia d’arribada en solitari després de 2:44:27 d’esforç. Jordi Roy tancava el podi.

Havia arribat el moment; el moment de bufar les espelmes per apagar-les. Enrere quedaven deu anys memorables de pur trail running i d’aprenentatge constant. Sense corredors l’organització no és ningú, però sense espais naturals com els de Rocacorba les curses de muntanya no tindrien sentit. Klassmark camina més ferma que mai en la seva idea de crear esdeveniments sostenibles i respectuosos amb el medi. Només així podrem seguir gaudint del nostre esport tal com l’entenem ara. La propera cita de Klassmark serà el 25 d’abril; torn del Trail Costa Brava.

Foto portada: Klassmark