Un Trail Rocacorba amb molts quirats celebra la seva desena edició

946

Si haguéssim de definir que representa el Trail Rocacorba de Canet d’Adri podriem adjectivar-la com a salvatge, plena de boscos de fades, escarpades cingleres i infinitat de corriols per gaudir d’una bona matinal. Sens dubte una de les millors curses per muntanya de la comarca del Gironès. I no ho diem nosaltres, sinó els més de 1.000 corredors que any rere any confien i aposten pel Trail Rocacorba per iniciar la temporada.

I ho farà bufant les deu espelmes del seu aniversari. Un aniversari quelcom diferent per culpa d’una pandèmia que ho ha capgirat tot però que lluitarà per a que esdevingui una gran jornada de trail, segura i responsable. I una de les mesures adoptades serà la divisió de l’esdeveniment en dues jornades, dissabte i diumenge, amb horaris i sortides esglaonades.

Els primers a entrar en escena seran els participants l’Express. Serà el dissabte 3 d’abril a partir de les dos quarts de quatre de la tarda. El recorregut proposa el clàssic puja i baixa al santuari de Rocacorba; el lloc més icònic dels tres itineraris. Jonathan RomeoMireia Pons o Victor Da Costa són alguns dels noms importants que prendran part de la cita. 20 quilòmetres amb 900 metres de desnivell positiu que donaran pas a una segona jornada apassionant.

La Marathon obrirà el diumenge 4 d’abril. Els 38 quilòmetres amb 2200 metres de desnivell positiu cobraran vida a partir de les nou del matí; un recorregut brutal que desvela tots els secrets de la zona. Un any més, els corredors podran acceptar el repte individualment o per parelles. Gerard Morales, suma quatre triomfs a Rocacorba, i Lluís Ruíz repeteixen la fórmula dels últims anys i uniran forces. L’actual guanyadora, Manu Vilaseca, defensarà la seva corona individual mentre les seves antigues companyes de podi Raquel Bosch i Cheynna Treto també repeteixen; Bosch prendrà part de la competició per equips mixtes.

A partir de les 9:30 h el Trail agafarà el relleu. 30 quilòmetres amb 1750 metres de desnivell positiu que ressegueixen part de l’itinerari de la seva germana gran. La incombustible Anna Comet torna a escena després d’una lesió i ho farà defensant el títol de campiona. Nicole Millar o Jenny Arasil s’ho intentaran impedir. En la lluita per la victòria masculina trobem noms com el de Samuel DávilaJonatan MoraAndreu Contijoch o Quim Costa, entre d’altres, a la llista de favorits.