Ben cert és que la Rialp Matxicots ha esdevingut un dels aconteixements més estimats i valorats pels corredors de casa nostra. Escollida pels lectors d’ Ultres Catalunya com a millor ultratrail a l’any 2015, en part per haver aconseguit una combinació perfecte entre l’entorn privilegiat de la zona Sud del Pallars Sobirà i un poble entregat completament al corredor, celebrarà la seva novena edició els propers 15 i 16 de setembre.

La prova estrella serà de nou la Combinada, una cursa de dues etapes composta per les proves Trail (dissabte) i Mitja (diumenge), amb alguna novetat que la porten fins als 83 km i 6.500m de desnivell positiu i valorada amb 5 punts ITRA.

La Trail tornarà a coronar fins a tres cims de més de 2.800m -Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes-, s’afegeix una curta i dura pujada a la Pala d’Eixe -punt culminant de l’estació d’Espot Esquí- i es recupera en la part final l’exigent pujada a la Serra de Posa, arribant als 60 km i més de 5.000m de desnivell positiu.

Dissabte es completarà amb la recuperada i redissenyada Marató, amb un total de 44 km i 4.000 m. de desnivell positiu, que compartirà recorregut de la Trail fins al Pas de la Mainera i el tram final des de Caregue.

Per la jornada dominical es disputarà la Mitja de 23 km i un desnivell positiu de 1500m, modalitat estrenada l’edició passada. Un recorregut trencacames que travessarà des de la Vall d’Àssua cap al Batlliu de Sort a través dels pobles de la vall, com Pernui, Olp, Altron, Escàs i Surp. I per a totes aquelles persones que vulguin gaudir dels paratges del Parc Natural de l’Alt Pirineu d’una forma més pausada, hi haurà una Caminada Popular d’onze quilòmetres de recorregut, amb sortida des de la població de Roní i amb final a Rialp.

Més informació i inscripcions, a través d’aquest enllaç.