Escollida pels lectors d’ Ultres Catalunya com a millor ultratrail a l’any 2015, 2018 i 2021, la Rialp-Matxicots ha aconseguit una combinació perfecte entre l’entorn privilegiat de la zona Sud del Pallars Sobirà i un poble entregat completament al corredor. Més de 700 corredors celebraran la seva dotzena edició els propers 17 i 18 de setembre.

Una edició amb novetats 

Aquesta edició arriba amb força novetats en el seu programa. La més important és que concentrarà totes les curses en la jornada de dissabte, deixant tota l’atenció per als infants per a la matinal de diumenge. La Rialp Matxixics compartirà per primer cop escenari amb els més grans amb 3 modalitats d’entre 1,5 i 5kms en un matí de festa i esport, juntament amb un programa paral·lel d’activitats per conèixer el fantàstic territori.

Pel que fa a la prova estrella, enguany es fusionaran les modalitats Trail i Marató que ens havien acompanyat les últimes tres edicions, per donar pas a un sol i espectacular recorregut de 50,7 quilòmetres i gairebé 4.350 m de desnivell positiu, mantenint l’essència alpina que el caracteritza. Com sempre, permetrà conèixer els emblemàtics pics que rodegen la zona, amb el Montsent de Pallars (2.883m), el Montorroio (2.862m) i Les Picardes (2.803m) com els més destacats, combinant paratges encisadors com el de l’Estany Gran de la Mainera, per també visitar pobles amb encant com Altron, Escàs o Roní entre d’altres.

La línia de sortida tornarà a fer goig amb un reguitzell de noms il·lustres en les curses de llarga distància. Entre els favorits trobarem a Abel Carretero, Alejandro Villarino, Àlex Urbina, Carlos Mantero, David Carrasco, Jan Ballbé, Maribel Alfaro, Àngels Llobera, Carmen Palacin, Àngela Castelló, Mayte Hinojosa, Lidia Escamilla o Laura Boix.

La Mitja, de 22 km i un desnivell positiu de 1500m, tornarà a realitzar-se al cor de la Vall d’Àssua recorrent mil i un racons i passant pels magnífics pobles de la vall.

I per a totes aquelles persones que vulguin gaudir dels paratges del Parc Natural de l’Alt Pirineu d’una forma més pausada, hi haurà una Caminada Popular d’onze quilòmetres de recorregut.

SEGUIMENT ON-LINE

Text: Albert Torrent. Foto: Elena Mate