Resum Trail Setmana Catalunya: 10-11/09/2022

453

Aquesta setmana han participat un total de 2.346 corredors, repartits entre 8 curses per muntanya, dels quals 1.674 van ser homes i 672 dones. La prova amb més participació va ser la Cursa Pa amb Tomàquet de Santa Coloma de Farners amb 833 corredors.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Els corredors de la FEEC tornen amb dos ‘top 20’ del Mundial de Curses per Muntanya

El Mundial d’Skyrunning (ISF), que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Ossola (Itàlia), ha tancat la seva vuitena edició amb gran èxit participatiu, on hi han pres part un total de 256 esportistes de 35 països d’arreu del món. La selecció espanyola FEDME torna a casa amb quatre medalles: 2 plates (Gemma Arenas a SkyUltra i Patricia Pineda a Skyrace) i 2 bronzes (Sandra Sevillano i Alejandro Mayor en l’SkyUltra).

El nord-americà Joseph Demoor i la suïssa Maude Mathys es proclamarien com a nous campions del món en la prova vertical, els italians Cristiam Minoggio i Giuditta Turini en l’SkyUltra i el suís Roberto Delorenzi i la romanesa Denisa Dragomir en la prova Skyrace.

Els corredors catalans tornen amb dos ‘top 20’. Pere Rullan va ser setzè en la prova vertical, on va patir una mala gestió en l’alimentació; Diego Arroyo tancaria un top 10 a l’SkyUltra, mentre que Jordi Alís seria vuitè a la prova d’Skyrace però seria sancionat amb 30′ en la classificació general i cauria fins a la 39a posició.

Llegeix la noticia sencera

Tor des Geants arriba al seu equador

La colosal prova italiana, de 350 quilòmetres i 31.000m de desnivell positiu a través de la Vall d’Aosta, va arrencar diumenge des de Courmayeur, amb la participació de fins a 15 corredors catalans. Hores d’ara, Silvia Trigueros i el suís Jonas Russi lideren la prova en el seu equador.

Tot i això, el programa de Tor des Geants ja va arrencar aquest mateix divendres amb la disputa de la tercera edició de Tor des Glaciers. Si el Tor des Géants és ja de per si un repte majúscul, aquesta s’emporta la palma. Els seus 450km i 37.000m de desnivell positiu a través de les Vies Altes nº 3 i 4. Dos catalans van prendre la sortida: Javi Puit, que va haver d’abandonar per problemes físics la matinada de dilluns, i la vilafranquina Mònica Guilera, que hores d’ara marxa tercera de la general.

Breus:

Malauradament, el matadeperenc Joan Trabal va haver d’abandonar per lesió la Mega-Race: la cursa per muntanya més llarga que es realitza a Europa amb 1.001 quilòmetres de recorregut i 29.000m de desnivell positiu

Aquest cap de setmana es disputen tres proves puntals a casa nostra, com són la Rialp-Matxicots, considerada pels lectors d’Ultres Catalunya com la millor ultratrail del passat 2021; la cursa del Taga, a Sant Joan de les Abadesses i la caminada de resistència més popular de Catalunya, com és la Matagalls-Montserrat, que aglutinarà prop de 3.000 participants.