Els corredors catalans tornen amb dos ‘Top 20’ del Mundial d’skyrunning

L'equip nacional de la FEDME tanca aquest mundial amb dues medalles de plata i dues de bronze al sarró

586
Pere Rullan aconseguiria una setzena posició en la prova vertical. Foto: FEDME

El Mundial d’Skyrunning (ISF), que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Ossola (Itàlia), ha tancat la seva vuitena edició amb gran èxit participatiu, on hi han pres part un total de 256 esportistes de 35 països d’arreu del món. La selecció espanyola FEDME torna a casa amb quatre medalles: 2 plates i 2 bronzes, lluny dels 2 ors, 5 plates i 2 bronzes del passat mundial celebrat a Barruera.

Pere Rullan, setzè a la prova vertical

La Rampingada Vertical, de de 3,7 quilòmetres i 1.063m de desnivell positiu, inauguraria el campionat del món la tarda de divendres. El nord-americà Joseph Demoor i la suïssa Maude Mathys es proclamarien com a nous campions del món de l’especialitat. Pel que fa als corredors FEDME, Onditz Iturbe fregaria el podi amb una quarta posició, mentre que Silvia Lara (8a) i José Antonio Bellido (9è) tancarien el top 10.

Pere Rullan (La Molina CE) també hi prendria part, sent una de les seves especialitats. Però no va ser un bon dia per l’actual seleccionador català, on signaria una discreta setzena posició: “un error previ en l’alimentació em deixaria fora de combat i no he pogut demostrar-me a mi mateix la cursa que podia fer”, explicava a través de les seves xarxes socials.

Diego Arroyo signaria una desena posició a l’SkyUltra, el millor resultat català d’aquest Mundial. Foto: FEDME
Diego Arroyo, top 10 a l’SkyUltra

La Bettekmatt Skyultra, de 58km i 3.508m de desnivell positiu, portaria els millors èxits de la delegació espanyola durant el matí de dissabte. Gemma Arenas es penjaria la medalla de plata que se sumaria als dos bronzes de Sandra Sevillano i Alejandro Mayor. Yasmina Castro, Jesús Gil i el català Diego Arroyo (AE Matxacuca) tancarien el Top 10.

En la cursa masculina, l’italià Cristiam Minoggio creuava en primera posició amb autoritat, a més de trenta minuts respecte l’australià Blake Turner i Alejandro Mayor. En dones, la italiana Giuditta Turini seria la gran dominadora, proclamant-se campiona del món. Gemma ArenasSandra Sevillano, sempre lluitant per les primeres posicions, aconseguirien un bon premi amb una segona i tercera posició respectivament.

Jordi Alís, vuitè a l’Skyrace.. amb penalització

La modalitat d’skyrace, de 31km i un desnivell positiu de 2.600m, ha tancat el programa d’aquest Mundial. L’andalusa Patricia Pineda ha sumat una brillant plata per a l’equip nacional en una bonica lluita amb la romanesa Denisa Dragomir. Igual de disputada ha estat la cursa masculina, on s’ha vist una bonica lluita pel podi entre el suís Roberto Delorenzi, el francès Frédéric Tranchard i el japonès Ruy Ueda. Finalment, Delorenzi s’ha endut el gat a l’aigua proclamant-se com a nou campió del món.

El cerdà Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) ha finalitzat la cursa en vuitena posició, però ha estat penalitzat amb trenta minuts per motius que actualment desconeixem. Aquest fet el reclassifica a la 39a posició.