La catalana Marta Molist (CE Penedès) aconsegueix el bronze en la marató del Campionat del Món d’Skyrunning, dins el marc de la Buff Epic Trail.

La catalana arribava a la cita amb el campionat d’Espanya d’Ultra sota el braç, amb ganes de reivindicar aquell tipus d’esportistes que, sense fer soroll, són capaces d’arribar a les cotes més altes d’aquest esport. Darrera, molt sacrifici, tenacitat i constància que l’han dut a situar-se entre les millors corredores del món.

La Skyrace s’ha celebrat en un circuit de 42km i un desnivell positiu de 2817m, passant per llocs tant emblemàtics de les muntanyes de la vall de Boí com Estany Roi, Comaminyana o el Port de la Gelada.

La cursa femenina ha mostrat una dura pugna al capdavant per la francesa Blandine L’Hirondel, les components de l’equip nacional format per Oihana Kortazar, Patricia Pineda i Marta Molist, i Marcela Vasinova. L’Hirondel abandonava cap al km22 per problemes físics. Això ho aprofitaria Vasinova per posar-se al capdavant. La txeca, que ja va guanyar la prova vertical de divendres, ha mostrat més punch a la part final del recorregut. Ha estat en el descens a Port de la Gelada on Vasinova ha pogut desempallegar-se de les seves rivals i marcar la diferència per penjar-se l’or amb un temps de 4h’50’24”. La incombustible Oihana Kortazar intentaria donar-li caça en el descens, però es conformaria amb la segona posició amb 4h57’48”. Marta Molist, més sencera en la part final, atraparia a Patricia Pineda i ambdues es jugarien el tercer calaix del podi a l’esprint. Finalment, Molist es penjaria el bronze amb 5h03’37” i tancaria el cercle d’una temporada per emmarcar.

Manu Merillas es reivindica amb un or històric

La història ens deia que només el noruec Stian Angermund havia trencat l’hegemonia de Kilian Jornet (2016) en un Campionat del Món d’Skyrunning. I enguany no podia ser d’una altra manera que seguir amb aquesta saga d’or espanyol.

El lleonès no ho ha tingut fàcil amb les embestides d’un Ruy Ueda que ja l’havia vençut en la prova vertical i que mostrava la seva millor versió que el va dur a conquerir les Golden Trail Series en 2019. L’últim descens ha marcat l’esdevenir de la cursa i Merillas ha posat terra per mig per aconseguir la victòria amb un temps de 4h00’13”. El suís Christian Mathys pujaria al segon esglaó del podi en 4h06’46”, mentre que Ueda tancaria el podi amb 4h10’51”.

Classificació Skymarathon Buff Epic Trail

Galeria fotos Ultres Catalunya