El proper dissabte es donarà el tret de sortida a una nova edició de The Spine Race, la cursa més dura del Regne Unit i una de més dures i extremes del món. La brutal cursa britànica recorre, en format non-stop, les 268 milles de longitud del sender del “Pennine Way”, sortint des de Edale Station -a la riba del riu Noe- i arribant a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia. El recorregut travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park.
La prova destaca per la duresa del terreny, sense una senyalització, específica durant els 430 quilòmetres de recorregut i on caldrà ser hàbil amb la tecnologia GPS. Altre factor important seran les adverses condicions meteorològiques amb les que es trobaran els corredors, amb pluja, neu i temperatures gèlides. De fet, l’edició passada només 23 corredors van cercar l’arribada de Kirk Yetholm dins el temps màxim per completar el recorregut, fixada en 168 hores. I un d’ells va ser el català Esteve Gaona: “La Spine Race és brutal. No hi ha res amb la que es pugui comparar. Crec que és essencial disposar d’un equip de suport per garantir l’èxit” (llegeix l’entrevista sencera en aquest enllaç).
L’irlandès Eoin Keith va establir en l’edició passada el rècord de la prova, marcant un extraordinari registre de 95h23’18” i enguany tornarà a ser de la partida. També hi prendrà part el txec Pavel Paloncy, un dels principals favorits després de les seves victòries a 2014 i 2015 i la segona posició al 2016.
Set catalans seran de la partida
Poc més de 120 corredors prendran la sortida d’aquesta increïble aventura, dels quals set són catalans:
Eugeni Roselló torna a la prova que el va rellançar mediàticament al 2013. El de la Pobla de Segur voldrà refer-se de la retirada en l’edició passada per problemes al genoll i comptem que estarà en el grup capdavanter.
Tomàs Zapata. El d’Alpicat farà valer la seva experiència en proves extremes, com el Tor des Géants, el Gran Raid des Pyrenées, L’Echapelle Belle o la Ronda dels Cims d’Andorra.
Oriol Borràs compta en el seu haver proves com la Trail Camí de Cavalls de Menorca, la Andorra Ultra Mític o el Tor des Géants.
Dani Rodríguez i Jordi Costa afronten una nova aventura després de finalitzar l’estiu passat la Transpyrenea, de 866km i 55.000m de desnivell positiu.
Enric Sabaté, veterà il·lustre en proves de llarga distància i curtit de mil batalles com la Ronda dels Cims, el Tor des Géants o el Grand Raid des Pyrenées.
Josep Maria Cabanas també compta amb gran experiència en proves de gran calibre com Tor des Géants, Ehunmilak, Ronda dels Cims o Grand Raid des Pyrenées entre d’altres.
Podreu seguir les seva evolució a través d’aquest enllaç i a Ultres Catalunya informarem de tots ells a través de les nostres xarxes socials.