Sheila Avilés es vesteix de bronze al Mundial de Portugal

1449

La corredora igualadina toca sostre aconseguint el bronze al Campionat del Món de Trail, organitzat per la ITRA-IAU, disputat avui a Portugal. Andreu Simón, novè, i Marta Molist, catorzena, han estat els millors catalans vestint la samarreta de la Selecció Espanyola. 

El Trail Trilhos Dos Abutres ha acollit el campionat del món de Trail amb una circuit de 44,2 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.200 metres. Fins a set corredors catalans formaven part de la delegació espanyola participant, dels quals finalment s’han descartat a dos: Montse Martínez i Mònica Vives. Tot i que podien participar com a Selecció Espanyola com a tal, el seu resultat no comptava en el còmput global.

Blandine Lhirondel dona la sorpresa. Sheila Avilés, tercera

Com era de preveure, la cursa ha estat força ràpida. La francesa Blandine Lhirondel s’ha posat al capdavant marcant un ritme esfereïdor. Per darrera, la romanesa Dragomir Denisa intentava empaitar-la i, de ben a prop, es situaven Sheila Avilés i Azara García, que s’obrien pas davant un públic entregat. I així ha estat el concurs durant els primers 30 quilòmetres del recorregut.

Mentre Lhirondel volava directe per a l’or, seria en l’últim ascens quan es trencaria la cursa al darrera. Denisa s’enfonsaria en la part final  i entraria en joc la kiwi Ruth Croft, que es posaria en segona posició i el mantindria fins a creuar la línia de meta. Sheila Avilés apretaria les dents per mantenir la tercera posició i obtenir el preuat bronze. Per darrera arribaria Azara García en quarta posició que, conjuntament amb Sheila Avilés, han realitzat un tàndem de tira i afluixa perfecte. Gemma Arenas creuaria l’arribada en setena posició que, juntament amb els altres dos resultats, ajudaria a la Selecció Espanyola a aconseguir la plata per a l’apartat femení.

Amb aquests resultat, Sheila Avilés obté el bitllet directe per anar al Campionat del Món de la WRMA, a celebrar-se a Argentina el proper mes de novembre.

Classificació femenina: 1. Blandine Lhirondel (FRA) 4:06:17, 2. Ruth Croft (NZL) 4:14:28, 3. Sheila Avilés (ESP) 4:15:04 (…) 14. Marta Molist (ESP) 4:30:08, 16. Anna Comet (ESP) 4:33:15, (…) 51. Montse Martínez (ESP) 4:58:21

Si l’apartat femení ha tingut un clar dominador, aquest no ha estat el cas en el masculí. Tot i que el suís Christian Mathys ha fet saltar la sorpresa en el primer tram de cursa, la pregunta que ens fèiem tots era saber fins quan aguantaria aquesta velocitat de creuer. Per darrera, grans espases l’estalonaven. Entre ells, el tricampió burgalès Luis Alberto Hernando que, tot i no ser una cursa de les seves característiques, aguantaria les primeres embestides del grup capdavanter. Mica en mica perdria pistonada.

Seria el britànic Jonathan Albon, sense dubte un dels millors corredors del món, qui atraparia a Mathys durant l’últim ascens i es posaria al capdavant, penjant-se la medalla com a campió del món. El francès Julien Rancon també sobrepassaria al suís i aconseguiria la plata, valuosa per a convertir a la seva selecció com a campiona del món. Bona cursa del català Andreu Simón, actual campió d’Espanya d’ultratrail, que realitzaria una cursa de menys a més i creuaria la línia d’arribada en novena posició.

Classificació masculina: 1. Jon Albon (GBR) 3:35:34, 2. Julien Rancon (FRA) 3:27:47, 3. Christian Matys (SUI) 3:40:34, (…) 8. Antonio Martínez (ESP) 3:44:40, 9. Andreu Simón (ESP) 3:46:12, 11. Luis Alberto Hernando (ESP) 3:47:42, (…) 22. Albert Pujol (ESP) 3:52:11, (…) 31. Zaid Ait Malek (ESP) 3:55:54 

Fotos: © Territorio Trail Media