Clàudia Sabata i Oriol Cardona, guanyadors de la Clàssica Olla de Núria

1584

Clàudia Sabata i Oriol Cardona s’enduen el triomf en la XIIIª Clàssica Olla de Núria, que ha comptat amb 700 corredors. Edició històrica que serà recordada com la primera cursa per muntanya retransmesa en directe per televisió a Catalunya.

Tot i encara estar lluny de la mítica cursa de Zegama, reconeguda per ser una de les millors curses del món, avui s’ha donat una passa més per a un esport que encara és minoritari. La retransmissió en directe per Televisió de Catalunya és una aposta clara per a que el trail running tingui l’espai i el ressó mediàtic per a que aquest esport creixi. I que millor fer-ho en, potser, la millor cursa per muntanya que tenim al nostre país. La nostra petita Zegama. Veure els cims i colls al voltant del Santuari plens de gent animant ens omple de satisfacció i un model a seguir.

En la vessant esportiva, Jan Margarit, Pere Rullan i Oriol Cardona han estat els protagonistes d’aquesta edició de l’Olla de Núria. Si bé al començament ha estat en Jan Margarit el que ha portat la veu cantant, ha estat en l’ascens al Pic de Finestrelles quan Cardona ha demostrat estar en un estat de forma excepcional i ha sobrepassat a Margarit. Pere Rullan es mantenia al darrera controlant que no se li escapés la tercera posició davant un dels millors corredors de l’Olla de Núria, Antonio Alcaide. Finalment, Oriol Cardona s’enduria el triomf per segon any consecutiu.

Si en homes, la lluita ha estat aferrissada, en l’apartat femení també ha tingut un interessant frec a frec al voltant dels cims de la vall de Núria. Al cim del Puigmal arribarien juntes Fàtima de Diego -guanyadora de l’Olla Vertical d’ahir- i Clàudia Sabata, estalonant a pocs segons Eli Gordón, Àngela Castelló i Núria Gil. La lluita ha estat constant durant tot el recorregut i les diferències entre elles han estat mínimes. De Diego pagaria l’esforç del dia anterior i això ho aprofitaria Clàudia Sabata per endur-se la victòria. Eli Gordón es faria amb la segona posició mentre que Núria Gil, que s’estrenava en aquesta cursa, s’enduria el bronze.

Classifició XIII Clàsica Olla de Núria: 1. Oriol Cardona (2:20:07), 2. Jan Margarit (2:20:43), 3. Pere Rullan (2:23:53); 1. Clàudia Sabata (2:55:59), 2. Eli Gordón (2:57:42), 3. Núria Gil (3:00:29)

Eduard Hernández i Fàtima de Diego s’imposen en l’Olla Vertical

Eduard Hernández, de l’Associació Esportiva Matxacuca, i Fàtima de Diego, de La Sportiva Team, van ser els corredors més ràpids en la quarta edició de la Olla Vertical, puntuable per a la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC, disputada dissabte en un ambient assolellat. Pau Coll i Agustí Roc completarien el podi masculí, mentre que Maider Fraile i Mireia Pons ho farien en dones.

Sortint des del Santuari de Núria (1960m), el centenar de participants cobririen l’ascens clàssic fins al cim del Puigmal (2909m), cobrint una distància de 3,78kms i 986m de desnivell positiu.


Calendari Marató Catalunya 2019