La recerca per ser coronat com el millor skyrunner del món començarà a França amb la Skyrace des Matheysins el 8 de maig de 2022. Des d’aquí, el circuit visitarà 12 impressionants i altament tècniques Sky Races a 11 països diferents abans d’arribar a l’esdeveniment principal de l’any – els SkyMasters. A cada cursa, els skyrunners de tot el món competiran per les primeres posicions per classificar-se per als SkyMasters i acumular punts per a la classificació general.

El 2022, Skyrunner® World Series reuneix no només les curses més icòniques, sinó que també s’ha introduït un nou sistema de nivells per permetre que carreres noves i poc conegudes entrin al món altament competitiu de l’skyrunning d’elit. Deu curses de primer nivell oferiran punts màxims als 20 millors atletes masculins i femenins i els 10 millors es classificaran per a la SkyMasters. El nivell 1 inclou les curses més reconegudes del món com Trofeu Kima, Tromsø Skyrace i Matterhorn Ultraks EXTREME, només per nomenar-ne algunes.

S’han seleccionat tres curses de nivell 2 que atorgaran menys punts als 10 primers i els cinc primers classificaran pels SkyMasters. Aquestes noves carreres brinden una gran oportunitat perquè els atletes d’elit i no elit guanyin premis en metàl·lic, guanyin punts per a la classificació general i es classifiquin per a SkyMasters: Louzanskyrace (Portugal), Schlegeis 3000 Skyrace (Àustria) i Mt Awa Skyrace (Japó) són les tres curses de nivell dos incloses al calendari per al 2022.

Només els millors de la temporada estaran a l’exclusiu SkyMasters el 8 d’octubre del 2022. Aquest any, Gorbeia Suzien Skyrace al País Basc, ha estat acuradament seleccionada per albergar l’esdeveniment final del calendari. Donat l’èxit de Gorbeia Suzien el 2021, SkyMasters es perfila com un esdeveniment de final de temporada excepcional per a atletes i aficionats. Es dissenyarà una secció exclusiva del recorregut específicament pels SkyMasters i ja hi ha plans en marxa per crear un esdeveniment nocturn memorable i una cerimònia de lliurament de premis on es coronarà els guanyadors de la temporada general.

Els 10 millors corredors masculins i femenins de SkyMasters no només compartiran el premi en metàl·lic de 15 000 €, sinó que els atletes amb més puntuació de tota la temporada de la Sèrie Mundial Skyrunner també seran recompensats amb el premi en metàl·lic de bonificació de 35 000 €, distribuïts equitativament entre els millors competidors masculins i femenins.

Calendari 2022

08/05 – SKYRACE DES MATHEYSINS – SAINT-HONORÉ, FRANCE – TIER 1
28/05 – MADEIRA SKYRACE – SANTANA, MADEIRA – TIER 1
29/05 – MT AWA SKYRACE – SANJO, JAPAN – TIER 2
04/06 – HOCHKÖNIG SKYRACE – MARIA ALM, AUSTRIA – TIER 1
25/06 – MINOTAUR SKYRACE – CROWSNEST PASS, CANADA – TIER 1
02/07 – GARMIN EPIC TRAIL – VALL DE BOI, SPAIN – TIER 1
23/07 – SCHLEGEIS 3000 SKYRACE – ZILLERTAL, AUSTRIA – TIER 2
31/07- SKYRACE COMAPEDROSA – ARINSAL, ANDORRA – TIER 1
06/08 – TROMSØ SKYRACE – TROMSØ, NORWAY – TIER 1
19/08 – MATTERHORN ULTRAKS « EXTREME » – ZERMATT, SWITZERLAND – TIER 1
28/08 – TROFEO KIMA – VAL MASINO – TIER 1
04/09 – LOUZANSKYRACE – LOUSÃ, PORTUGAL – TIER 2
24/09 – PIRIN EXTREME – BANSKO, BULGARIA – TIER 1
08/10 – GORBEIA SUZIEN – ZEANURI, SPAIN – THE SKYMASTERS

Foto portada: Guillem Canova