Si la pandèmia de la COVID-19 no ho impedeix, el corredor català Pau Capell realitzarà el pròxim 10 de novembre l’últim gran repte d’aquest 2020. Aquest cop, l’atleta de The North Face viatjarà a l’illa de Tenerife (Canàries) per a afrontar la Ruta 0-4-0.

Què és la ruta 0-4-0?

La ruta canària tracta de pujar i baixar al cim més alt d’Espanya, el Teide, des de la mateixa línia de mar, concretament des de la Platja de El Socorro a la localitat de Los Realejos. Un ascens sense treva que va penetrant pel Parque Nacional del Teide i on el paisatge va canviant progressivament, sent més àrid i volcànic a mesura que puja pel vessant del gegant volcànic. El mirador de la Corona, el Asomadero o la Rambleta són alguns dels passos més destacats del recorregut, amb una distància aproximada de 27 quilòmetres, que s’eleva fins als 3.718 m d’altitud convertint-se així en la ruta amb major desnivell orogràfic del país. Val a dir que fins a la Rambleta (3.555 m) es pot arribar lliurement, però per recórrer els últims metres fins al punt culminant és necessari disposar d’un permís previ.

Ara, el Patronat de Turisme de Tenerife impulsa aquesta magnífica ruta per a fer-la a peu o corrent. L’aplicació Open Trail Races ha desenvolupat el track de la ruta. Mitjançant aquesta aplicació obtindràs la teva certificació d’haver realitzat la ruta amb el temps emprat i la teva classificació general i per categoria.

Tots els trails runners que la realitzin obtindran un certificat per email al finalitzar de forma automàtica que podràs compartir a les xarxes socials.

Rècords establerts

El 20 d’abril de 2013, el corredor català Agustí Roc establiria el rècord d’ascens amb un temps de 3 hores i 33 minuts, fita encara vigent avui dia.

En 2014, en un esdeveniment no competitiu, arribarien els primers registres d’anada i tornada de la ruta, marcats per David Lutzardo (6 h 52′) i Teresa Nimes (8 h 25′). Seria el mateix corredor canari que establiria el rècord vigent de la ruta 0-4-0 el passat mes de juliol, amb un temps de 6 hores, 18 minuts i 53 segons per pujar i baixar el cim del Teide. Segons el track del seu GPS va recórrer una distància de 52,80 km i 3.574 m de desnivell positiu, realitzant un temps d’ascens de 4 hores i 11 minuts, mentre que va tornar a tocar mar en 2 hores i 5 minuts. La sueca Emelie Forsberg disposa de la millor marca femenina amb un temps de 7 h 06′ 06″, establerta en 2017.

“En principi vull anar a realitzar la ruta 0-4-0 per a gaudir-la i mostrar-la a tothom. No sé si atacaré el rècord d’en David Lutzardo, ja que dependrà de si em recupero al 100% de la lesió al turmell”, ha comentat en Pau Capell en declaracions a Ultres Catalunya.

El Pau Capell més proper se sincera

El passat diumenge vam poder compartir una bona estona amb en Pau Capell. Es va mostrar proper com sempre, sense defugir cap pregunta. Va parlar del repte 0-4-0, però també va mostrar el seu vessant més proper, deixant alguns titulars força interessants:

  • “En el primer confinament, amb el tema dels reptes i altres, la gent estava animada. Ara ja no, la gent comença a estar cansada”.
  • “L’ajuda psicològica és clau en la vida de l’esportista. També tenim dies dolents i la pressió de voler complir sempre amb les expectatives et pot passar factura. He assistit a classes de couching per millorar i conèixer-me millor”.
  • “Durant la meva carrera esportiva, dues vegades he pensat que si algú m’empenyia cap avall m’era igual”.
  • “El millor moment de Breaking 20 va ser tornant a casa, mirant al meu pare i veure que havia valgut la pena. Em vaig emocionar. La cançó que va sonar durant aquestes hores en bucle? Control, de Zoe Wees”.
  • “No descarto tornar a córrer una marató d’asfalt i baixar les 2h30′ que tinc actualment”.

Si voleu veure i escoltar l’entrevista sencera, doneu-li al play!

Foto portada: Jose Miguel Muñoz. Repte Menorca