La prova reina de Val d’Aran by UTMB® esgota les 1.300 places disponibles a a falta de set mesos per a la seva celebració. La Torn de la Val d’Aran (VDA), de 162 quilòmetres i un desnivell positiu de 10.600 metres, completa una volta circular realment espectacular.   

Amb inici i final a Vielha, el corredor gaudirà de vistes aèries del sostre del Pirineu; es fusionarà amb la terra al descobrir les mines i la seva llarga història; es relacionarà amb l’aigua col·leccionant estanys multicolors, i descobrirà el foc a l’apropar-se a la cultura aranesa i les seves celebracions. La cita, a més, atorgarà 9 Running Stones a tots els seus finishers, garantint l’accés a UTMB®, CCC®, TDS® o OCC.

Les altres dues distàncies de l’esdeveniment, Peades dera Aigua (55km) i Camins de Her (105km), ja superen el 80% d’inscrits. La primera, va esgotar dorsals i va ampliar les seves places fins a les 1.400; mentre que la segona, dóna accés directe a la CCC®, la TDS® o l’OCC. Les dues atorguen 9 Running Stones. A més, la Sky Baqueira Beret (15km), que forma part de les activitats complementàries de l’esdeveniment, ha cobert ja pràcticament la meitat de les seves places. Les inscripcions per a totes aquestes cites continuen obertes i es poden realitzar a través del web oficial fins que s’esgotin les places disponibles.

A dia d’avui, Val d’Aran by UTMB® suma ja més de 3.600 inscrits provinents de 78 països diferents, un 56% de fora d’Espanya, tots ells corredors amb ganes i il·lusió per gaudir de la primera edició d’un esdeveniment creat per UTMB® International i InAran Sports, amb el suport de el Consell General d’Aran que portarà l’essència de UTMB® al cor dels Pirineus.

Pep Boatella il·lustra el cartell d’aquesta primera edició

“L’objectiu era capturar la majestuositat de les muntanyes de la Val d’Aran i, alhora, la duresa de la prova amb un estil gràfic que recordés al dels cartells antics de promoció de les pistes d’esquí dels anys 20”. Seguint aquesta premissa, l’il·lustrador català Pep Boatella ha estat el responsable de donar forma i color a el cartell de la Val d’Aran by UTMB®, que viurà la seva primera edició entre el 9 i 11 de juliol de 2021, en ple cor dels Pirineus. 

“Des del primer moment volíem fer un homenatge a l’estil vintage dels cartells turístics de Pirineu de principis de segle passat, un homenatge a aquells aventurers pioners, a el naixement del pirineisme. A més, volíem intentar transmetre la duresa de les nostres proves i el sacrifici, que és una condició inherent de qualsevol ultra. Al Pep li vam plantejar aquesta premissa, i ens va entendre i captar a l’instant”, expliquen des de l’organització de Val d’Aran by UTMB®.

Foto portada: José Miguel Muñoz / Val d’Aran by UTMB®