Steelman X busca el rècord absolut de la ruta 0-4-0 al Teide

Per sorpresa, sense haver-ho anunciat en els dies previs, Steelman X torna al panorama del trailrunning en un intent que compta amb la presència d'àrbitres de la FEDME.

1251

Per sorpresa, sense haver-ho anunciat en els dies previs, Steelman X ha tornat a l’escena del trailrunning. I ho ha fet buscant el rècord absolut de la ruta 040, millorar la marca que va aconseguir Manuel Merillas fa unes setmanes i, per descomptat, la de Zaid Ait Malek i Pau Capell. Per aquest repte, diversos jutges àrbitre de la FEDME s’han desplaçat a Tenerife per homologar la marca que s’aconsegueixi.

Steelman X ha començat la 040 a les set del matí (hora insular) d’avui dilluns, tot i que l’intent en un principi estava previst pel dissabte 26. Retards en els vols des de Barcelona produïts per les noves restriccions en els aeroports van impedir la seva arribada a l’hora prevista. Ahir diumenge va dedicar el dia al reconeixement del traçat i avui dilluns ha començat la ruta oficialment des de la platja del Socorro.

Recordem que el temps a batre per Steelman X és de 5 hores 36 minuts i 28 segons, establert pel lleonès Manuel Merillas el passat 3 de desembre.

L’intent de rècord s’està televisant en directe i pot seguir-se en temps real en aquest enllaç.

La ruta 0-4-0

La ruta canària tracta de pujar i baixar al cim més alt d’Espanya, el Teide, des de la mateixa línia de mar, concretament des de la Platja de El Socorro a la localitat de Los Realejos. Un ascens sense treva que va penetrant pel Parque Nacional del Teide i on el paisatge va canviant progressivament, sent més àrid i volcànic a mesura que puja pel vessant del gegant volcànic. El mirador de la Corona, el Asomadero o la Rambleta són alguns dels passos més destacats del recorregut, amb una distància aproximada de 27 quilòmetres, que s’eleva fins als 3.718 m d’altitud convertint-se així en la ruta amb major desnivell orogràfic del país. Val a dir que fins a la Rambleta (3.555 m) es pot arribar lliurement, però per recórrer els últims metres fins al punt culminant és necessari disposar d’un permís previ.

Foto portada: Arxiu Steelman X