La Montsec Ultra Trail (MUT) ha aconseguit convertir la seva prova en un repte majúscul. De fet, només 33 corredors van aconseguir finalitzar l’edició passada, en que el guanyador va invertir més de 16 hores per completar un recorregut tècnic i exigent.

Aquest repte ha atret a corredors d’arreu d’Europa i per aquesta setena edició comptarà amb gairebé 300 participants provinents de països com Holanda, Regne Unit, Andorra, Lituània, Estònia, Alemanya, Itàlia i d’arreu de l’estat espanyol.

El recorregut partirà de la població d’Àger (La Noguera) la nit de divendres (23 hores) i traça una volta circular que enguany s’ha reduït aproximadament al centenar de quilòmetres però que manté un desnivell positiu descomunal de 7.000m positius a través de la desconeguda Serra del Montsec, en un terreny tècnic ple de valls, rius, congostos i embassaments. Visita llocs d’una bellesa indescriptible com el Congost de Mont-rebei, el camí de les 100 corbes a Sant Salvador del Bosc, les vertiginoses passarel·les de Montfalcó, la Torre d’Alsamora i el cim de Sant Alís (1.675m) com a punt més elevat. Enguany, i com a novetat, el recorregut serà en sentit contrari al de l’any passat, així que els participants gaudiran del pas pel Congost sota la llum de la lluna.

Entre els favorits trobarem a l’andorrà Lluis Sanvicente, el balear Àlex Urbina, l’aragonès Marcos Ramos o els catalans Francesc Martín, Jaume Folguera i Antonio Morales. En dones, Carme Palacín torna a una prova que li va exigir més de 24 hores per alçar-se amb el triomf en l’edició passada. Davant tindrà a dures rivals i amb molta experiència com Encarna Fernández i Cristina Tasselli.

Marató i mitja marató, igual d’exigents

La modalitat marató també celebrarà la seva setena edició amb un exigent recorregut de 43 quilòmetres i 2.300m de desnivell positiu, que visitarà la Torre d’Alsamora i el coll d’Ares. En aquesta modalitat prendran part noms com Raul Butaci, Albert Viñau, Marta Batalla i Jone Urkizu

Com a novetat d’enguany es realitzarà una mitja marató de 21 quilòmetres i 1.200m de desnivell positiu amb un ascens i descens a Sant Alis.