Trail Montroig Extrem 2022: LA PRÈVIA

783

La Trail del Montroig Extrem by Energia Nufri, organitzada pel Club Esportiu Pedala.cat de Balaguer, reunirà més de 500 corredors el proper 26 de novembre, sent una de les curses més emblemàtiques de la comarca de La Noguera. El poble de Sant Llorenç de Montgai serà l’epicentre de l’onzena edició.

La gran novetat d’enguany serà la inclusió al programa de la distància marató. Amb un exigent traçat de 41 quilòmetres i 2.865m de desnivell positiu, passarà per llocs espectaculars com el Tossal de Monteró, la Torre de Sant Salvador i saltarà cap a la zona de l’Ermita de Sant Jordi (Camarasa) i la Penalta, per deixar per la part final del recorregut la sempre exigent carena del Mont-Roig.

Entre els favorits destacarem la participació de noms com Jordi Gamito, Ruben Caseny, Carmen Palacín o Belen Simarro.

La mitja marató, de 21 quilòmetres i 1.345m de desnivell positiu, arriba amb aires renovats i estrenarà un nou traçat per la serra del Montroig a través dels seus punts més emblemàtics, com l’ermita de Montalegre, el Tossal de Monteró, el Refugi del Pletiu de l’Extrem o el pantà de Sant Llorenç de Montgai, tocant sostre al cim de la serralada: la Pala Alta, a 950m d’altitud.

La línia de sortida presentarà corredors de força nivell com Diego Cardozo, Abel Carretero, Arnau Cases, Andreu Contijoch, Joan Torné o Joan Valls en homes; o Virginia Pérez, Anna SolMireia Reig en la disputa femenina.

Tancarà el programa de curses la ja tradicional Volta al Pantà de Sant Llorenç que, amb poc més de 8 quilòmetres i 100m de desnivell positiu, permetrà conèixer una part de l’entorn de la Reserva Natural de fauna salvatge de Sant Llorenç de Montgai. Es podrà fer tant corrent com caminant.