Aquest és el programa de curses per muntanya a Catalunya per aquest proper cap de setmana. Totes es disputaran diumenge 17 de febrer:

Barcelona

Vallès Drac Race (Terrassa, Vallès Occidental)

Distàncies: 48km D+2.200m / 24km D+1.100m / 11km D+350m / Xics (3-1,5km)

Amb sortida i arribada de la co-capital vallesana, la cursa permet conèixer els magnífics paratges del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac a través de senders i corriols, com el Pujolet, el coll del Llor, Mura, el Puig de la Bauma o la font de la Pola.

Taymory Xtrail Series Mataró (Maresme)

Distàncies: 28,4km D+1.113m / 15,3km D+550m / 6,3km D+270m

Mataró serà la seu de la primera prova d’aquest circuit, que compleix la seva cinquena edició. Tres distàncies per explorar els millors racons d’aquesta zona del Maresme, com el Turó d’en Cabanyes, Turó de Can Ribot, Dosrius i el camí de la Cornisa.

Spartan Running Trail (Sant Miquel d’Olèrdola, Penedès)

Distàncies: 20km D+600m / 10km D+300m (+opció caminada)

La segona edició recorrerà el Parc Natural d’Olèrdola endinsant-se en els seus boscos plens de corriols i trams força tècnics, on els corredors gaudiran de la natura del Penedès amb pujada inclosa al monumental castell d’Olèrdola.

Girona

Hivernal de Campdevànol (Ripollès)

Distàncies: 40km D+2.200m / 21km D+1.100m / 12km D+550m + caminada popular

Una de les clàssiques de l’hivern, arriba a la vuitena edició amb previsió de bones condicions meteorològiques. Una cursa alpina que corona els cims de La Covil (2.002m) i Costa Pubilla (2.056m). Amb tot, la cursa recorrerà paratges molt emblemàtics del municipi com Sant Pere d’Aüira, Coll Roig, Cal Magnet o el Coll de la Batalla.

Tarragona:

Cursa de Muntanya 4 Termes (Mont-roig del Camp, Baix Camp)

Distàncies: 26,8km D+1.250m / 15,5km D+550m + caminada popular

L’origen del nom prové dels quatre termes municipals pels que passa el recorregut de la cursa: Mont-roig de Camp, Vilanova d’Escornalbou, Colldejou i Pratdip. Un itinerari espectacular a través de la Muntanya Blanca i la muntanya de l’Areny, que transcorre per llocs fascinants com el Portell de l’Escagassat, la cova del Blai, les Set Crestes, el Molló dels quatre Termes, l’ermita de la Mare de Déu de la Roca o el barranc de la Mina de les nines.

Foto portada: © Facebook La Hivernal de Campdevànol