El proper 17 de febrer es celebrarà a Sant Miquel d’Olèrdola, la segona edició de la Spartan Running Trail, una cursa de muntanya que recorrerà el Parc Natural d’Olèrdola endinsant-se en els seus boscos plens de corriols i trams força tècnics, on els corredors gaudiran de la natura del Penedès amb pujada inclosa al monumental castell d’Olèrdola.

Amb sortida i arribada a la població de Sant Miquel d’Olèrdola (Penedès), l’organització ofereix fins a dos circuits: el llarg de 20km i 600m+ i un altre més curt de 10km i 300m+, amb opció de fer-ho en format caminada.

El preu de la inscripció serà de 15€ (llarga) i de 8€ (curta), amb botifarrada inclosa per a tothom. Els beneficis seran destinats per a la Marató de TV3, que enguany està destinat a la lluita contra el càncer. Enllaç web inscripcions.


El Conjunt monumental d’Olèrdola, conegut també com a Ruïnes d’Olèrdola o Poblat d’Olèrdola és un enclavament arqueològic estratègic, que remunta des de l’època del Bronze Antic fins a l’època medieval. Està situat sobre una plataforma rocosa de 358m d’altitud, als vessants occidentals del massís del Garraf, dins el parc d’Olèrdola, dominador de la plana del Penedès. El Castell d’Olèrdola, el qual encara s’hi conserven les restes, va ser construït a la part alta del recinte de l’antiga civitas ibero-romana aprofitant una torre de guaita de l’època romana republicana, entorn la qual es va construir el castell i la muralla romana.