Miguel Ángel González i Sina Peppa s’imposen amb solvència en la cinquena edició de l’Ultra Trail Montnegre, que ha comptat amb uns 500 corredors. Amb aquesta prova es dona per inaugurada la temporada de curses d’ultra resistència a Catalunya.

Si algú tenia entre cella i cella vèncer a Montnegre, aquest era Miguel Ángel González. El corredor de Coreevo, guanyador de la primera edició celebrada al 2015, es va mostrar intractable i va volar  al llarg dels 105 quilòmetres de recorregut amb un ritme elevadíssim que només va poder aguantar  Jordi Delgado durant una trentena de quilòmetres. A mitja cursa, Arenys de Munt, la distància ja era insalvable pels seus perseguidors i decidien competir per la resta d’esglaons del podi. Francisco Ruiz i Francesc Martín es mostraven els més forts en el segon tram del recorregut i completarien el podi masculí. Per a González “el Montnegre és un terreny força desconegut per a la majoria, amb frondosa vegetació i on es pot córrer a un ritme força alt, cosa que m’afavoreix ”.

Si Miguel Ángel s’imposava en homes, Sina Peppa feia el mateix en l’apartat femení. La corredora de Lloret de Mar es va posar al capdavant als primers quilòmetres imposant un ritme força bo, mantenint una distància mínima de 5-6 minuts durant bona part del recorregut amb la doble campiona Míriam Moreno, i mantindria el lideratge fins crear la línea d’arribada amb un temps de 12 hores, 35 minuts i 45 segons. “No les tenia totes i anava mirant pel retrovisor perquè Miriam és una molt bona corredora”.  Potser desconeguda pel gran públic, Peppa prové del món del triatló i mica en mica ha anat treient el cap en les ultratrails. Amant de les curses amb obstacles, compta en el seu palmarès la Marathon des Sables o la Gran Vuelta al Valle del Genal, on va aconseguir la victoria el passat mes d’octubre.

Míriam Moreno cercava l’arribada vint minuts després en segona posició i, tot i no poder revalidar les victòries aconseguides en les dues últimes edicions, es mostrava   plenament satisfeta: “Estic contenta perquè ho he donat tot. Peppa no m’ha deixat cap opció”. Mònica Guilera tancava el podi en una cursa que li ha servit per agafar fons en la propera edició de la Marathon des Sables.

La modalitat Half i Trail completen el programa amb èxit de participació

Isaac Riera complia la seva condició de favorit en la modalitat Half, de 48 quilòmetres, i estrenava amb victòria una temporada en la que formarà part de l’equip d’Sport HG (3:47:08), mentre que Àngela Waters s’emportava el triomf femení (5:25:53).

En la Trail, de 25 quilòmetres, l’emoció va estar servida fins a l’últim instant on Álex Roselló i Isabel Pelegrina es van imposar en la recta final a Isaac Duarte i Tatiana Smotrova respectivament.