Com ve sent habitual, l’Ultra Trail Montnegre Corredor va donar el tret de sortida a les curses d’ultraresistència a Catalunya d’aquest 2018. Celebrat el passat cap de semana, va aconseguir reunir prop de cent-cinquanta corredors en una jornada marcada per les baixes temperatures.

El poble de Vallgorguina (Vallès Oriental) tornava a ser l’epicentre d’un recorregut circular a través del Parc Natural de Montnegre-Corredor, lleugerament més curt que anys anteriors passant dels 112 als 94 quilòmetres i 3.453m de desnivell positiu.

En categoria masculina, lluitada victòria de David Planas amb un estratosfèric temps de 9 hores, 44 minuts i 2 segons, a només tres minuts per davant d’un lluitador Carlos Merlos, mentre que Álex Urbina es faria amb la tercera posició després de 10h21’15”.

En dones, Miriam Moreno va ser la gran vencedora amb un temps d’11 hores, 26 minuts i 35 segons, a més de creuar la linia d’arribada en novena posició.

“Estic molt contenta pel resultat. No m’esperava que fos tant ràpida. Tenir unes competidores tant fortes com Àngels Centelles i Lluna Martí, m’esperonava. Vam anar pràcticament juntes fins prop de Sant Cebrià (km30) i és a partir d’allà on vaig aconseguir distanciar-me. Les pujades al cim de Montalt i Montnegre se’m van fer llarguíssimes, però veient que anava al davant va fer que ho donés tot fins al final”.

A falta d’uns vint quilòmetres pel final, Lluna Martí abandonaria i Àngels Centelles es faria amb la segona posició amb un temps de 12h06’53”, mentre que Belen Simarro ocuparia el tercer escalafó després de 13h08’08”.