Ultra Trail Valls d’Àneu celebrarà la seva cinquena edició els propers 28 i 29 de juliol amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Entre tots els esdeveniments que es celebren actualment al Pirineu català, possiblement és el més salvatge de tots. El seu recorregut, amb sortida i arribada a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), traça una gran volta per l’Alt Pallars d’una bellesa indescriptible, de cims escarpats i d’estanys amagats. I per a que tothom pugui disfrutar d’aquests paratges, l’organització amplia fins a cinc els plats per a saborejar-los:

El recorregut Ultra Trail (UTVA) serà el plat estrella un cop més i d’on giraran les altres possibilitats. El recorregut, de 96,7 quilòmetres i 7.190m de desnivell positiu, partirà la mitjanit de divendres i serà el mateix que l’edició passada: descobrirà les valls de Cabanes, de Ruda, de Gabarrea i el Rosari, ascendirà sense alè al Fogueruix i Lo Teso i transitarà per estanys de gran bellesa com el de Comanegra, Mascarida i Tres Estanys. Enguany serà prova puntuable per a la Lliga Catalana Ultra Trails i deixa enrere la seva participació a la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC i el circuit Alpin Ultras. Per a participar caldrà presentar certificat mèdic adequat a la pràctica esportiva i, com a novetat, serà necessari certificar haver finalitzat, en els dos anys anteriors, almenys una cursa de més de 80 km i més de 5.000 metres de desnivell positiu.

La Trail Valls d’Àneu (CRVA), de 53 quilòmetres i 3.190m de desnivell positiu, partirà del Port de la Bonaigua a les sis del matí de dissabte i seguirà el mateix itinerari que el recorregut Ultra. Enguany també formarà part de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC i per participar caldrà presentar un certificat mèdic apte per a la cursa.

La Marxa Popular (MPVA), de poc més de dotze quilòmetres i 540m de desnivell positiu, serà un dels actes més populars del diumenge, on grans i petits podran disfrutar de l’entorn d’Esterri d’Àneu d’una forma més pausada.

I com a grans novetats d’aquesta edició:

Skyrace Valls d’Àneu (SRVA), amb un recorregut de 23,4 quilòmetres i 1.730m de desnivell positiu, posarà a prova els atletes més ràpids. Amb sortida dissabte a les vuit del matí, realitzarà el mateix itinerari ultra fins a Espot, tot ascendint l’exigent Coll de Fogueruix, per després tornar a Esterri d’Àneu pel Coll de Botiero.

La Night Race Valls d’Àneu (NRVA), de 44 quilòmetres i 4.310m de desnivell positiu, tindrà la particularitat que es realitzarà integrament de nit, sortint també la mitjanit de dissabte i realitzant el mateix recorregut ultra fins el Port de la Bonaigua. Per participar també caldrà presentar un certificat mèdic i serà necessari haver acabat durant els anys 2016 o 2017 una cursa de menys de 60 km amb més de 3.000m de desnivell positiu acumulat.


Ultra Trail Valls d’Àneu 2017: Crònica d’un desenllaç inesperat. Alberto Vinagre, Genís Zapater i Tina Bes campions

CRÒNICA PERSONAL Ultra Valls d’Àneu: La bellesa feta perfecció