La Lliga Catalana Ultra Trails neix amb la intenció d’oferir als corredors amants de les curses per muntanya d’ultra resistència un nou circuit on permetrà conèixer la diversitat i riquesa paisatgística que tenim a Catalunya.

Després de la desaparició de la Catalonia Ultra Cup, serà el segon circuit de curses de llarga distància que hi haurà a terres catalanes junt amb la Copa Catalana de Curses d’Ultra resistència de la FEEC.

Sota la direcció de les organitzacions que conformen la LCUT, per aquesta primera edició hi haurà tres proves:

Ultra Montseny (07/04/2018 – 74km i D+4.570m)

El poble vallesà de Cànoves serà l’epicentre de la quarta edició Ultra Montseny i segueix amb la intenció de canviar cada any la ubicació de sortida i arribada amb la finalitat de fer conèixer les poblacions que circumden aquesta serralada prelitoral. Per aquest 2018 es redueix la distància fins als 74 quilòmetres i tornarà a visitar alguns dels llocs més emblemàtics del Parc Natural del Montseny. Les inscripcions s’obriran el proper 1 de desembre.

Ultra Trail Valls d’Àneu (28-29/07/2018 – 96km i D+7200m)

Considerada una de les curses d’ultra resistència més potents i salvatges de Catalunya. Les valls d’Àneu es tornaran a engalanar per celebrar la seva quarta edició i tornarà a mostrar la bellesa d’un circuit espectacular al voltant de cims que voregen els tres mil metres d’alçada. A més de formar part de la LCUT, tornarà a ser puntuable per la Copa Catalana FEEC i el circuit Alpin Ultras. L’obertura d’inscripcions es realitzarà aquest mes de desembre. Llegiu aquí la nostra participació en l’edició 2016.

Roures Extrem (27-28/10/2018 – 90km i D+5.400m)

La tercera edició dels Roures Extrem consolidarà el recorregut d’aquest any a través del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet. Un itinerari que ha sorprès a molts dels nouvinguts per aquests paratges. La organització preveu obrir inscripcions cap a l’estiu del proper 2018. Així va ser la nostra participació en l’edició 2016.

Per a ser considerat en la classificació final, caldrà participar en un mínim de dues proves.  Resultarà vencedor aquell corredor que obtingui la millor puntuació en les tres curses (sistema de puntuació encara per definir). També hi haurà una classificació per parelles. Al finalitzar la competició hi haurà entrega de premis en metàl·lic i material esportiu pels vencedors.

La organització està treballant en un web per a oferir-vos tota la informació. Ultres Catalunya us informarà al detall de tot el que passi en aquesta nova Lliga.