La cinquena edició de la Barcelona Trail Races va aplegar el passat dissabte a prop de cinc-cents participants per a recórrer els indrets més emblemàtics del Parc Natural de Collserola, el pulmó verd de la ciutat comtal. Una edició marcada per les variacions en quant al format ja que, per restriccions del mateix Parc, només s’ha pogut acollir un màxim de 500 participants i en una mateix circuit: el Gran Trail Collserola, de 76 quilòmetres i 2.600m de desnivell positiu. Això si, com a principal novetat, el recorregut es podia fer per relleus de 47 i 29 quilòmetres.

La lluita per la victòria absoluta ha estat aferrissada i no ha tingut un clar vencedor fins pràcticament en el tram final. El danès Peter Arnoldsen ha dominat durant la primera meitat del recorregut, estalonat pel català Sergi Masip a una distància molt curta. Ambdós han protagonitzat un frec a frec força interessant que, a mida que passaven els quilòmetres, es decantava a favor de Masip. En el tram final guanyaria prou distància com per creuar la línia d’arribada en solitari amb un temps de 7h09’05”, amb una diferència mínima de cinc minuts, i millorar així el bronze aconseguit en la passada edició. David López tancaria el podi.

En categoria femenina, l’alemanya Julia Fatton no va tenir rival i va vèncer de forma incontestable després de 8h38’47”, per davant de Susana López i Neus Rosiñol. Amb aquesta victòria, Fatton també millora la tercera posició obtinguda en l’edició anterior.

En quant a la modalitat per relleus, l’equip Las Gacelas Tarugas es farien amb la victòria després de 6h30’37”.

Classificacions provisionals Gran Trail Collserola 2017, en aquest enllaç.

PODI MASCULÍ

1r Sergi Masip (7h09’05”)
2n Peter Arnoldsen (7h14’28”)
3r David López (7h24’45”)

PODI FEMENÍ

1a Júlia Fatton (8h38’47”)
2a Susana López (8h57’49”)
3a Neus Rosiñol  (9h01’57”)