És significatiu el creixement de les curses d’ultraresistència per etapes a Catalunya en els últims anys. Enguany hi haurà fins a cinc repartides a tot el territori i una d’elles serà la Vall de Ribes Xtrem Series, que celebrarà el propers 21 i 22 d’abril la seva sisena edició amb importants novetats.

La població de Ribes de Freser (Ripollès) tornarà a ser l’epicentre d’un esdeveniment que ha crescut any rere any i oferirà al participant un cap de setmana en un entorn privilegiat amb un ventall de curses i xerrades amb professionals de l’esport.

La GranXS sumarà un total de 77 quilòmetres i 5.800m de desnivell positiu, repartits en dues etapes. S’iniciarà dissabte amb la MaratóXS de 43km i 3.100m de desnivell positiu a través d’un exigent recorregut per la Serra Cavallera, amb el cim del Taga (2.040m) com a punt culminant i un descens final de vertigen. Diumenge tocarà el torn a la 34XS amb 2.700m de desnivell positiu que recorrerà els senders de la Vall de Ribes i els pobles de l’entorn, com El Serrat i Queralbs. La particularitat d’aquesta modalitat és que es correrà per parelles, tot i que es podrà participar individualment a cada prova.

La HalfXS sumarà 48 quilòmetres i 3.300m de desnivell positiu en dos jornades exigents. Els corredors hauran de enfrontar-se dissabte amb la 23XS de 1.800m de desnivell positiu tot coronant els cims de Sant Amand (1.851m) i Taga (2.040m), mentre que diumenge tocarà el torn a la 25XS i 1.500m de desnivell positiu a través de la Vall de Ribes.

L’esdeveniment es completarà dissabte al matí amb les curses infantils VailetsXS i MainadaXS i s’arrodonirà diumenge amb dos modalitats més: la 10XS, amb tant sols 450m de desnivell positiu, posarà a prova els corredors més explosius; i la TrescXS, una caminada popular que seguirà el mateix itinerari que la cursa.

Enguany es preveu una participació d’uns cinc-cents corredors. Ja teniu obertes les inscripcions a través del seu web.