La Transgrancanaria ha esdevingut un de les millors certàmens de trailrunning del món i un dels destins predilectes dels corredors a nivell mundial. L’illa de Gran Canària acollirà durant aquest cap de setmana a més de 3.800 corredors de 70 països diferents, amb un creixement continu des de al primera edició celebrada a l’any 2003. Entre aquests, fins a un centenar de corredors catalans seran de la partida. Podeu trobar el llistat de tots els corredors catalans en aquest enllaç.

Molt ha canviat aquesta prova des d’aquella primera edició, quan poc més d’una seixantena de corredors travessaven l’illa d’oest a est en una única cursa. Ara el ventall és ben ampli, arribant a sis modalitats de cursa per a tots els nivells i condicions. Com ha novetats d’aquest any destaquem la incorporació de la Transgrancanaria 360º i el trasllat de celebració de la marató passant de dissabte a divendres.

L’edició 2017 de Transgrancanaria va arrencar ahir dimecres amb la novetat d’aquesta edició. La Transgrancanaria 360º dóna espai a prop d’un centenar de corredors amants de les distàncies més extremes, entre els quals trobem a atletes de la talla d’ Eugeni Roselló, Pablo Criado o Christophe Le Soux. El seu recorregut de 265 quilòmetres i 16.500m de desnivell positiu dona pràcticament la volta a l’illa i el temps màxim per completar-lo és de 101 hores. En la redacció d’aquesta notícia Peter Kienzl domina la prova en solitari. L’ultrafondista italià ja va guanyar l’ultra 4K Endurance Trail el passat mes de setembre.

Sortida Transgrancanaria 360º. Foto TGC

Sense dubte, el plat principal serà la cursa de 125 quilòmetres i 8.000m de desnivell positiu, que partirà demà divendres (23h H.I) del Puerto de las Nieves d’Agaete fins Maspalomas creuant l’illa de nord a sud. En aquesta modalitat prendran part uns 850 corredors de 53 països diferents i es on es concentraran la major part de les grans figures del trailrunning mundial, tals Gerard Morales, Jordi Gamito, Pau Bartoló, Sebas Sánchez, Yeray Duran, el suís Diego Pazos o el francès Antoine Guillón. El noruec Didrik Hermansen serà el gran favorit després de pujar al podi en les últimes dues edicions. Esperem molt de Pau Capell, qui l’any passat ja es va consagrar a nivell mundial. I sembla que Gran Canària se li dóna força bé, amb un triomf a la modalitat Advanced al 2015 i una tercera posició en la prova reina de l’edició passada. En fèmines, totes les mirades estaran posades en la francesa Caroline Chaverot, que va concloure un any 2016 espectacular. Tot i això no ho tindrà fàcil amb corredores de brega com Gemma Arenas i la suïssa Andrea Huser. Destaquem també a Laia Díez, que es prendrà la prova com un test de cara al seva pròxima participació a la Marathon des Sables.

La modalitat Advanced de 82km, la Marató, la Starter de 30km i la Promo & Family Trans de 17km completaran l’extens programa del cap de setmana.

Foto portada: Marta Bacardit Photography