Prop d’un centenar de corredors van participar el passat dissabte en la segona edició de la Ultra Vandekames, organitzada pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs i el Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant.

Amb sortida i arribada al poble de Vandellòs, el recorregut de 89 quilòmetres i un desnivell positiu de 5.500m va mostrar l’increïble paisatge de les Muntanyes Muntanyes de Tivissa-Vandellòs, tot coronant algun dels cims de la serralada com la Mola de Remullà, Mola de Genessies, les Rovires o las Molas d’en Nadell i passa a tocar el mar a L’Hospitalet de l’Infant per tornar per la Serra de Llaberia a través de les crestes de la Seda.

El canvi de dates en la seva celebració, passant del mes d’octubre al mes de febrer, va ser ben acceptat per part dels participants, que elogiaven la bellesa del traçat de la prova i li auguren un futur prometedor.

Pepelu Ballester (Mur i Castell-Tuga), un dels fixes en les curses de muntanya del sud de Catalunya, va ser el vencedor d’aquesta edició dominant de cap a cap després de 12h31’37”. La prematura lesió de Jaume Folguera en els primers compassos de cursa i els problemes estomacals de Gorka Leal –dos dels principals favorits- van deixar via lliure per a que Israel Mercadé (CCE Serres del Mestral) s’alcés en segona posició amb un temps de 13h11’48”, mentre que Eloi Ortiz (Pandas TM) pujava al tercer escalafó del podi en 13h48’51”.

En dones, Elena Calvillo (Arrastaka MKT) tornava a repetir victòria sense oposició després de 15h13’53”, per davant de Marian Bertolo (Mur i Castell-Tuga).

En aquesta edició també es va disputar la modalitat marató, amb victòries per a Javier Heras (CCE Serres del Mestral) i M.Pilar Prades (Club Orinoco). En la marató per relleus, els primers equips classificats van ser els formats per Álvaro Jumilla/David Ventura i Ingrid Ruiz/Eva Maria Tapia.