Terrassa va viure ahir diumenge una exitosa jornada d’esport amb la celebració de la Vallès Drac Race. L’esdeveniment va aconseguir reunir a més de nou-cents corredors en la seva tercera edició i es consolida dins el calendari de les curses de muntanya de Catalunya, a més d’impulsar el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac com a escenari ideal per a la pràctica del trailrunning. El Centre Excursionista de Terrassa prenia, amb nota, la organització de la Vallès Drac Race d’aquesta edició junt amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i el Consorci de Tursime del Vallès Occidental.

Tot i patir el sabotatge en el desmarcatge d’algun tram, les tres modalitats de cursa es van desenvolupar sense entrebancs i els corredors van poder gaudir d’un entorn i un valor paisatgístic realment espectacular.

En la prova reina, de 48km i 2.200m de desnivell positiu, les victòries van ser per a Gonzalo Pedroche i Míriam Moreno, que van dominar el recorregut amb prou solvència com per creuar la línia d’arribada en solitari després de 4h31’35” i 5h59’41” respectivament.

En la Half Drac Trail, de 24km i 1.100m de desnivell positiu, Ferran Sampere va complir els pronòstics de favorit guanyant amb autoritat després de 1h57’28”, mentre que en l’apartat femení Tabita Caballero ho feia amb 2h28’17”.

L’Esquena de Drac va ser la modalitat més ràpida, amb 10km de recorregut, on Marc Mascarill (47’37”) i Txell Giménez (59’49”) en van ser els guanyadors.

Els més menuts van poder gaudir de la Vallès Drac Kids, amb recorreguts d’entre un i dos quilòmetres en edats compreses entre els 7 i 15 anys.