El proper diumenge 19 de febrer es disputarà la tercera edició de la Valles Drac Race i la co-capital vallesana de Terrassa en serà l’epicentre. L’esdeveniment, que va canviar la data de celebració d’octubre al mes de febrer, reunirà més de 800 corredors per descobrir els racons, paisatges i senders del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac a través de tres distàncies: la Vallès Drac Race, la Half Drac Trail i l’Esquena del Drac.

Vallès Drac Race, de 48,5 quilòmetres de recorregut i 2.200 metres de desnivell positiu, tindrà la seva sortida a les vuit del matí i donarà una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, passant pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura, permetent conèixer racons de gran bellesa com la Furriola, Sant Lleïr, el Puig de la Balma o la font de la Pola. Entre els atletes més destacats d’aquesta modalitat trobem a Núria Brichfeus, Jordi Garreta, Raúl Collbatallé, Carlos Mantero i Dina Frias.

Half Drac Trail, de 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu, enllaçarà Mura i Terrassa en un magnífic traçat passant per llocs plens d’història com el Puig de la Balma, el coll de Boix, el Turó de la Carlina o el Turó de les Foradades. A més, es podrà albirar una immillorable perspectiva de Montserrat i els Pirineus. Ferran Sampere serà el corredor més destacat.

Esquena de Drac, de 10,5 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu, està pensat per a tots aquells que es vulguin iniciar en les curses de muntanya i conèixer els rodals de Terrassa. El recorregut és totalment nou i ascendeix al Turó de Sant Joan com a punt culminant del conjunt de cims propers que recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç.

Com a novetat d’enguany trobarem la Vallès Drac Kids, destinada pels més menuts de la casa amb distàncies d’entre 1 i 3 quilòmetres de recorregut. A més, la organització oferirà un servei de cangur pels pares que vulguin córrer l’Esquena de Drac.

Les inscripcions restaran obertes al web de la cursa fins les 23:59 hores d’aquest dijous 16 de febrer.

Entre altres activitats, el Centre Excursionista de Terrassa -entitat organitzadora de l’esdeveniment- realitzarà la xerrada “convivència entre participants i organitzadors en les curses de muntanya” el proper divendres 17 de febrer a les 19.30h, a les instal·lacions de Decathlon Terrassa.