Considerada com una icona del skyrunning mundial, el Trofeo Kima presenta un itinerari tècnic de 52 quilòmetres i 4.300m de desnivell positiu per la regió de Val Masino (Itàlia), prenent el poble de Filorera com a centre neuràlgic. El recorregut amaga set passos reforçats amb cordes i cadenes per facilitar el pas del corredor a través de glaceres i crestes de vertigen que la converteixen en una de les curses per muntanya més extremes del món.

Nascuda en 1995 en honor al guia Pierangelo Marchetti “Kima”, es celebra bianualment des de 2008 a Val Masino (Itàlia). Puntuable per les Migu Run Skyrunner® World Series de la categoria Sky Extra, està reservada només per a 300 corredors escollits per l’organització en base a currículum i experiència prèvia.

La cursa sempre ha despertat interès entre els millors corredors del món. Fabio Meraldi, Mauro Gatta, Mario Poletti, Morena Paieri o Corinne Favre van ser els dominadors de les primeres edicions. Per allà també han passat els millors de casa nostra, com Kiku Soler, Joan CardonaTeresa Roca (2a al 1999), Emma Roca (2a al 2000 i 3a al 2002) Ester Hernández (2a al 2003) i Roser Español (2a al 2004 i 2005). Núria Picas manté el rècord femení de la prova aconseguit el 2012 (07:36:21), mentre que Kilian Jornet disposa de tres victòries al seu palmarès (2010, 2012 i 2014).

Kilian Jornet és el principal favorit a la victòria i buscarà la quarta corona en un any ha guanyat totes les curses que ha disputat després de la lesió (Marathon Montblanc, Skyrace Comapedrosa i Sierre Zinal). A més tindrà l’al·licient de tornar a batre el rècord de la prova, pres pel nepalès Bhim Gurung (06:10:44) al 2016. Davant tindrà rivals de nivell com Leo Viret, Alexis SevennecMiguel Caballero i Manuel Anguita. Entre la vintena de corredors catalans que hi participaran, destaquem a Pere Aurell, Jonatan Cuesta, Eric Moya, Raul Butaci, Pau Bartoló i Francesc Solé. En dones, es preveu un gran duel entre Ragna Debats, Emelie Forsberg, Cristina Follador i Mira Rai.

Foto portada © Skyrunning