El proper dilluns 27 d’agost s’inicia a Chamonix (França) la setmana més important del trail running mundial amb la celebració de la 16a edició del Ultra-Trail del Mont Blanc® (UTMB). Set dies, tres països, 487 quilòmetres de senders senyalitzats i 8.600 corredors repartits en 7 proves composen el gegant esdeveniment. Enguany hi prendran part un total de 303 corredors catalans -rècord absolut- i, com és habitual, farem un seguiment de tots ells. DESCARREGA LLISTAT EN AQUEST ENLLAÇ.

Mapa de les 7 curses UTMB® 2018
Dilluns, 27 d’agost

08.00 (Chamonix). PTL® (La Petite Trotte à Léon). 300km/D+25.000m

Una de les proves més salvatges d’Europa. Sense marcatge específic, els 300 corredors agrupats en equips de 2-3 persones cobriran un recorregut al voltant del massís del Mont Blanc en un termini màxim de 151 hores i 30 minuts. L’equip CE Alliberadrenalina-Kupeka format per David Vallverdú, Pedro Gutiérrez i Óscar Alfani seran els únics catalans a la línia de sortida. Sense classificació ni premis, els participants demostraran el seu sentit de l’orientació i el treball en equip per superar les dificultats.

10.00 (Martigny Combe, Suïssa). MCC (Martigny Combe-Chamonix). 40km/D+2300m

Serà la gran novetat d’aquest any. El miler de participants partiran de la localitat suïssa fins a Chamonix travessant els colls de Forclaz i Balme. Fins a 26 corredors catalans hi prendran part, dels quals destaquem a Mila Duran (10a OCC 2017) i Anna Ventura.

Dimecres, 29 d’agost

06.00 (Courmayeur). TDS® (Sur les Traces des Ducs de Savoie). 121km/D+7300m

1.600 corredors traçaran un espectacular i exigent recorregut a través dels senders alpins de la Tarentaise, del Beaufortain i del Mont Blanc, tocant sostre a Col des Chavannes i Passeur de Pralognan. El cartell de corredors és realment espectacular i es preveu una gran disputa per a la victòria. En homes destaca la participació de Hayden Hawks, Dylan Bowman, Tom Owens, Ludovic Pommeret, Jessed Hernández, Tòfol Castanyer, Pablo Villa i Zaid Ait Malek, mentre que en dones trobem a les nord-americanes Megan Kimmel i Rory Bosio. Ernest Ausiró, que espera treure’s l’espina de l’any passat, Esteve Olivé, Clàudia Tremps, Laura Boix i el propi Jessed són a priori els corredors catalans més destacats dels 41 que prendran la sortida.

10.00 (Courmayeur). YCC (Youth Chamonix Courmayeur). 15km/D+1200m

El torn del prometedor futur del trail, amb joves d’entre 16 i 22 anys. Dels 300 juvenils, trobarem a tres corredors de casa nostra: Laia Gonfaus, Ramón Caballeria i Cesc Sargatal. Un bon test al voltant de la localitat italiana.

Dijous, 30 d’agost

08.15 (Orsières, Suïssa) OCC (Orsières-Champex-Chamonix). 55km/D+3500m

La cursa recorrerà l’espectacular Val d’Entremont suïssa engalanada de glaceres i torrents, passant al cantó francès a través de Catogne. Eli Gordón torna a la prova que la va encimbellar l’edició passada i serà una de les rivals a batre junt a Ruth Croft, Andrea Huser i Lucy Bartholomew. El jove atleta marroquí Abdelkadous Mouj, afincat fa molts anys a El Vendrell, ja té bagatge en aquesta prova (6è a 2015 i 9è al 2016); tot i tenir només 23 anys voldrà tornar a demostrar el seu talent davant Nicolas Martin o Thibaut Baronian. Eugeni Gil, Pol Rodríguez, Toti Bes, Mònica Vives i Clàudia Roca seran altres corredors a tenir en compte d’entre els 75 catalans seran de la partida.

Divendres, 31 d’agost

09.00 (Courmayeur, Itàlia) CCC® (Courmayeur-Champex-Chamonix). 101km/D+6100m

La germana petita de UTMB ha crescut amb els anys i ara és una de les que presenta millor cartell. El recorregut ressegueix pràcticament la totalitat del segon tram de l’Ultra-Trail del Montblanc, posant peu a tres països diferents (Itàlia, Suïssa i França). Després de coronar-se a TDS® 2016 i la sisena posició aconseguida a UTMB® 2017, Pau Capell parteix com un dels grans favorits per a la victòria. Aurélien Collet i Vaidas Zlabys li tornaran a posar les coses difícils com a Transgrancanaria, però també tindrà importants rivals com Marco de Gasperi (4t Transvulcania) o el sis vegades campió de Marathon des Sables, el marroquí Rachid El Morabity. D’entre els 73 corredors catalans, destaquem la participació d’Ivan Camps, Laia Díez, Dani Parés, Albert Pujol i Issac Riera.

18.00 (Chamonix, França). UTMB® Ultra-Trail del Montblanc. 171km/D+10.000m

Arriba la gran cita per als 2.300 corredors que han somiat estar a la línia de sortida de Chamonix per viure l’espectacle en cos i ànima. Un recorregut per gaudir de cada poble, cada pas i cada racó al llarg de les seves cent milles. Kilian Jornet torna un cop més a la cita francesa per seguir engrandint la seva llegenda i és el gran rival a batre. Luis Alberto Hernando tindrà una nova oportunitat per demostrar si està al nivell que exigeix una prova d’aquestes característiques, mentre que els nord-americans Jim Wamsley, Tim Tollefson i Zach Miller posaran tot a la graella per ocupar un lloc al prestigiós podi. Xavier Thevenard, Javi Domínguez i Jordi Gamito també els esperem en les primeres posicions. En dones, Núria Picas serà baixa d’última hora per una lesió al turmell i no podrà revalidar la tant desitjada victòria aconseguida en l’edició passada. Entre les favorites per lluitar pel títol trobarem a Caroline Chaverot, Mimmi Kotka, Uxue Fraile o les nord-americanes Clare Gallagher, Kaci Lickteig i Magdalena Boulet. Fins a 71 corredors catalans hi prendran part, dels que destaquem a Jordi Casadellà, Benet Pous i Lluis Ruiz.