L’ Ultra del Montseny, que s’havia de disputar el pròxim dissabte 26 de setembre, ha estat suspesa quan faltava una setmana per a la seva celebració. La prova havia d’acollir el Campeonato de España Ultra de la FEDME, en un dels pocs campionats de curses per muntanya que quedava en peu a causa de la pandèmia.

Amb una breu nota, la FEDME donava per suspès l’esdeveniment:

“La FEDME i l’organitzador tècnic de la prova, l’Associació Esportiva Montseny, han rebut aquesta tarda la notícia de la retirada dels permisos preceptius per part de les autoritats locals, a causa de l’evolució de la pandèmia.

A la FEDME volem ressaltar els enormes esforços que l’organitzador ha realitzat per poder dur a bon terme la prova, fins i tot fins a última hora, realitzant canvis en la logística de la prova per afavorir i enfortir, encara més, les mesures de seguretat emmarcades en els protocols COVID 19 oficials, però l’alt risc de contagi que encara ens acompanya, han fet que les administracions locals fessin un pas enrere, en benefici de la seguretat de tots, especialment dels pobles aïllats pels quals la prova discorre”.

L’Associació Esportiva Montseny, ens organitzatiu de l’esdeveniment, també ha fet una breu nota a través de les seves xarxes socials, lamentant la decisió:

“Tristament i després de mesos de treball ingent de tots els col·laboradors i voluntaris, després de moltes hores de teletreball, de reunions amb autoritats, FEDME, proveïdors, patrocinadors, etc. el maleït fantasma que planeja per tot el món ens ha colpejat ben fort donant-nos a última hora la notícia que ningú volia sentir. 

Vam organitzar el Trail Sant Esteve al mes de juliol amb vora 400 corredors complint totes les normes i protocols de la COVID19 i el resultat va ser tot un èxit. Aquesta experiència malauradament no ha estat suficient i per l’evolució de la pandèmia al nostre país, els ajuntaments implicats a l’organització de la cursa, s’han vist obligats a retirar els permisos per dur a terme l’UM. Sabem que la notícia arriba amb molt poc marge de maniobra per a tots els implicats a la cursa des de voluntaris fins a corredors que han estat entrenant durament tot l’estiu per una cursa de l’exigència del Campionat d’Espanya.

Som conscients que tots esteu sorpresos, indignats o emprenyats; nosaltres ens trobem ara mateix en xoc. Després d’haver treballat per complir amb tots els protocols exigits per poder acollir un esdeveniment esportiu de caràcter nacional amb totes les garanties de seguretats pels corredors, voluntaris i espectadors. La COVID-19 aquest cop ens ha guanyat però la guerra no està perduda. Seguirem treballant amb totes les nostres forces per continuar organitzant curses en el nostre estimat Montseny i seguirem treballant per vèncer la COVID-19 i oferir-vos el que més us agrada amb totes les garanties de seguretat. Retrobar-nos a les muntanyes i, concretament al Montseny, sans i estalvis com més aviat millor és i serà sempre el nostre objectiu. Salut i muntanya per a tots.”

Foto portada: Jordi Garcia