Ultra Pirineu formarà part del nou circuit Spartan Trail World Championship

Ultra Pirineu i Transgrancanaria seran les dues proves estatals d'un circuit que repartirà 175.000 dòlars en premis

1179

Després d’uns anys formant part d’alguns dels més prestigiosos circuits internacionals, com les Golden Trail Series o les Skyrunner World Series, la mítica prova catalana formarà part del nou circuit Spartan Trail World Championship.

Havent cancel·lat la seva edició inaugural com a resultat de la pandèmia mundial, l’Spartan Trail World Championship torna a escena amb algunes de les curses més prestigioses del món. El renovat campionat englobarà fins a 10 proves repartides per tot el món que atorgaran punts per al rànquing final, que estarà dividit en dues categories: “Trail RunChampionship” (curses de fins a 49km) i “Trail Ultra Championship” (curses de +50km). Les proves portaran tres etiquetes diferents, que es diferencien entre si per la quantitat de punts i premis en metàl·lic que atorguen, basats en la jerarquia i antiguitat
dels esdeveniments:

● Crown Label
● Blue Label
● Green Label

El calendari de l’Spartan Trail World Championship 2021 inclou algunes de les curses més emblemàtiques del món:Dorsals esgotats

Cal recordar que tots els inscrits a qualsevol de les proves de la Salomon Ultra Pirineu 2020 van passar automàticament a ocupar una de les places de l’edició 2021 (1, 2 i 3 d’octubre) sense necessitat de fer cap gestió. Les places vacants de la modalitat Ultra seran ocupades per corredors en llista d’espera i, per tant, no es preveu sorteig per a la propera edició.

Història d’una cursa emblemàtica

Va ser a l’octubre de 2009 quan l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà decideix organitzar, de forma competitiva, la travessa que uneix els vuit refugis del Parc Natural Cadí Moixeró anomenada Cavalls del Vent, inaugurada al 2003. Aquesta primera edició va comptar amb 273 corredors, on Jessed Hernández (9:31:35) i Corinne Favre (11:55:52) en van sortir vencedors d’un recorregut de 80km i 5.800m de desnivell positiu. A més, Jessed va batre el rècord del circuit que estava en mans de Kilian Jornet des del 2004 (9:48) encara que el recorregut era un xic diferent. La prova estava enmarcada dins les Salomon Nature Trails.

Llegeix tot l’històric fins a l’edició 2019 en aquest enllaç.

Foto portada: David Ariño