Ultra Sud Canigou: una cursa per muntanya pel Vallespir

906

L’ Ultra Sud Canigou Montagne disputarà el proper 15 de juliol tot just la seva segona edició, amb l’objectiu de consolidar-se dins l’atapeït calendari estiuenc de curses per muntanya. Una disciplina molt arrelada a la Catalunya nord, amb curses mítiques com la Marató de la Pica d’Estats o Montcalm, però que busca obrir horitzons amb noves propostes, com la que us presentem.

Amb sortida des de la vila de Prats de Molló i arribada al poble medieval d’ Arles sur Tech, a la comarca nord-catalana del Vallespir, l’Ultra Sud Canigou Montagne traça un itinerari en forma de “W” prenent sempre com a referència l’emblemàtic cim del Canigó (2.784 m), el punt més alt de la serralada pirinenca abans de precipitar-se fins al mar Mediterrani. El recorregut ens descobreix pobles amb encant Lamanère, el Tech, Serrallonga, Saint-Laurent-de-Cerdans i Coustouges.

La cursa, de 70 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu, toca sostre al Pic de Miquelets, situat a 1.631 metres d’altitud a cavall entre Catalunya i el Vallespir. Per tant, és una cursa que transita per paratges de mitja muntanya i que va baixant de cota per la vall del riu Tech. També corona els cims de Mont Capell (1.194 m) i Belmaig (1.281 m).

Al llarg del camí recorre llocs amb molta història, com la Torre Mir (torre de senyalització del segle XIII creada pels Reis de Mallorca), el pas per Lamanère -punt més al sud de la França continental-, les Torres de Cabrenç (antics castells del segle XI) o el passatge pel Conjurador de Serrallonga (edifici construït al segle XIX per a invocar l’ajuda divina en casos de destret).

La prova també obre la possibilitat de realitzar-se per relleus en equips de dues persones. El canvi es realitzarà a Le Tech (km 33).

La seva primera edició va ser guanyada per Pau Capell després d’una bonica lluita amb el jove francès Théo Detienne, establint un temps de 7 hores i 10 minuts i 24 segons.

Inscripcions

Podeu realitzar la vostra inscripció a través del següent enllaç. El preu és de 69 euros en format individual, mentre que el preu per equip (2 pax) serà de 85 euros. Inclou sis avituallaments i l’autocar d’Arles sur Tech a Prats de Molló.