Trail Setmana Catalunya: 20-21/05/2023

338

Aquesta setmana han participat un total de 5.358 corredors, repartits entre 18 curses per muntanya, dels quals 3.778 van ser homes i 1.580 dones. La prova amb més participació va ser el Trail Cap de Creus de Klassmark amb 1.097 corredors.

Diego Arroyo i Sara Sanante guanyen el Trail Cap de Creus

Com bé hem dit abans, l’esdeveniment organitzat per Klassmark va reunir més d’un miler de corredors en la seva onzena edició. Diego Arroyo i Sara Sanante van ser els guanyadors de la Marathon, Genís Porqueras i Paula Mata van triomfar en la modalitat Trail, mentre que Adrià López i Charlotte Roy van vèncer en l’ Express.

La prova va servir per concloure la primera edició de les R.Trails després de les ja celebrats Trail Rocacorba i Trail Costa Brava. Albert Pujol i Cristina Bataller es van alçar amb el títol de les R.Trails en la distància Marathon, Genís Porqueras i Paula Mata en la Trail i Biel Sagués i Anna Gelada en la modalitat Express.

Llegiu la crònica sencera

Tòfol Castanyer i Claire Banwarth brillen a Menorca

Aquest cap de setmana es va disputar una nova edició de la Trail Menorca Camí de Cavalls, amb més de 2.000 corredors. I on Tòfol Castanyer es va emportar la victòria en la modalitat més llarga, de 185km, imposant-se al sis vegades guanyador Antoine Guillon, i a més amb un temps rècord de 18 hores, 19 minuts i 50 segons. Recordem que aquest temps rècord és en la prova organitzada, ja que Pau Capell va marcar el registre rècord en 2020 deixant el llistó en 16h46’48”.

El triomf femení va anar a càrrec de la francesa Claire Banwarth, que va tornar a vèncer per tercer cop a l’illa menorquina.

I precisament Pau Capell va ser el vencedor de la modalitat de 100km, establint una nova marca al circuit de 9h49’21”, mentre que el triomf femení va ser per Coloma Sureda.

El menorquí Enric Pons es va emportar la victòria a la cursa dels 58km en un duel disputadíssim que es va resoldre a l’esprint amb el català Albert Mora al port de Ciutadella. Ainhoa Elizondo va ser la guanyadora femenina.

El català Roger Comellas i Mireia Blasco van ser els guanyadors de la distancia de 44km, mentre que Damià Ramis i Biel Calero es van endur la modalitat més curta de 27km.

Escolteu les declaracions de Tòfol Castanyer i Pau Capell al podcast del final

Breus:

• Alejandro Villarino, junt amb Sau Domènech, i Esther Franch van ser els guanyadors de la Berga Trail, retallada per les condicions meteorològiques adverses. Aquesta va ser la primera prova de la Copa Catalana d’Ultres de la FEEC i, a més, va acollir el campionat de Catalunya per equips de l’especialitat, guanyat pel Club Excta. Uecanoia.
  • Marc Ollé, cinquè al CxM Teruel, que el confirma com a líder de la Copa d’Espanya de Carreras por Montaña de la FEDME després de dues proves disputades.