Claire Bannwarth i Tòfol Castanyer, amb rècord inclòs, reis a Menorca

El corredor mallorquí guanya amb nou rècord dels 185km després de sis victòries consecutives del francès Antoine Guillón, mentre Bannwarth no troba oposició i aconsegueix el tercer triomf al Trail Menorca Camí de Cavalls

431

La Trail Menorca Camí de Cavalls 2023 té nou rei. El francès Antoine Guillon, sis vegades guanyador de la prova reina de 185km, va cedir la seva corona al mallorquí Tòfol Castanyer qui no només va trencar l’hegemonia gala sinó que va destrossar el rècord, deixant el llistó en 18 hores, 19 minuts i 50 segons. On no va variar el guió ni gens ni mica va ser en la competició femenina, on la francesa Claire Bannwarth no va trobar rival arribant a meta amb un temps de 23:16:43, sumant el seu tercer triomf.

No va decebre el desenvolupament de l’edició més espectacular de la Trail Menorca Camí de Cavalls, on Pau Capell també va aconseguir la victòria i el rècord a la Trail Menorca Costa Nord 100km amb 8:43:02, igual que el mallorquí José Luis García Pujadas als 85km de la Costa Sud amb 6:51:32.

Tòfol Castanyer rebenta el crono

En la distància reina, Tòfol Castanyer va completar el que ja va deixar intuir a la primera meitat de la prova i es va imposar en l’esperat duel amb el fins ara intractable Antoine Guillon. El mallorquí va llançar un atac en solitari des del primer moment que el va portar a guanyar la prova amb comoditat per davant de la parella Cédric Chavet i Antoine Guillon, que van entrar junts després de compartir tota la prova amb un registre de 18:41:40, establint Guillon un nou rècord personal, anecdòtic després de l’estratosfèric registre de Castanyer.

En dones, nou recital d’una Claire Bannwarth que no va tenir rival des de la sortida a Ciutadella fins que va arribar davant de l’ajuntament i on es va limitar a anar sumant quilòmetres fins a meta. Al final, va acumular més de set hores d’avantatge sobre la segona classificada, la portuguesa Isabel Moleiro (21.01.07).

Pau Capell suma un nou triomf a Menorca

Als 100km de la Costa Nord, gran triomf sense pal·liatiu del corredor català Pau Capell, líder destacat des del primer metre per davant del madrileny Hugo Sánchez Lorente (9:49:21) i del mallorquí Josep Jansá (10:07:40) qui va remuntar per prendre-li el bronze al jove menorquí Pau Benejam en el tram final de la cursa.

En dones, Coloma Sureda va marcar un excel·lent ritme per endur-se el triomf amb un crono de 12:10:36 per davant de Maria del Mar Cuesta (12:57:09) i d‘Adriana Daza (14:17:00).

Als 85km de la Costa Sud, rècord i recital d’un Pujadas intractable que va tenir en l’única resposta les embestides de Samuel Palomera i Daniel de Miguel, que van resoldre el seu particular duel en un apretat final (7:11:00 i 7:13:27).

El menorquí Enric Pons es va emportar la victòria a la cursa dels 58km en un duel disputadíssim que es va resoldre a l’esprint amb el català Albert Mora al port de Ciutadella. Les 5:14:25 que marcava el crono a favor de Pons van acabar en 5:15:12 per al segon, mentre que el podi el va tancar el mallorquí Tòfol Morey amb 5.31.18. En dones, Ainhoa Elizondo es va penjar l’or amb un crono de 6:08:48 per davant de les 6:15:29 de Loreto Rodríguez i les 6:31:50 de Margalida Perelló.

Als 44km de la Petit Trail Costa Sud, el català Roger Comellas no va dubtar a anar-se’n des de la sortida a Es Migjorn Gran per acabar en primera posició amb 3:18:38, mentre el mallorquí Pau Bestard ho intentava (3:27:53) igual que Guillem Seguí Forteza (3:29:31) acabant segon i tercer. En dones, Mireia Blasco va ser la més ràpida en un gran duel amb la mallorquina Àngels Llobera, qui liderava la cursa fins pràcticament l’últim avituallament, però Blasco va imposar un canvi de ritme brutal per guanyar amb un temps de 3:51:31 pels 3:54:54 de Llobera. Va completar el podi Helena Mercader amb 3.59.24.

La jornada la va tancar la disputa de la cursa de 27km. Titànic el duel que van protagonitzar el mallorquí Damià Ramis i el basc David Rua que es va decidir a favor del primer per un temps de 1:43:41, pels 1:46:37 de Rua. Va completar el podi masculí el mallorquí Biel Nadal amb 1.55.13. En dones, Biel Calero va ser la més destacada arribant sola a meta després de 2:10:36 amb un gran esforç. Uns set minuts més tard va aconseguir la línia final Natalia Máñez, seguida poc després de Marta García Alfaro (2:21:36).