Després de que Rialp-Matxicots fos escollida, a votació popular, com a millor ultratrail del passat 2015, a Ultres Catalunya li vam estar donant voltes de com establir un rànquing dels millors ultratrails catalans i que, a la vegada, fos una eina útil tant pels corredors com pels organitzadors.

Així doncs, vam decidir que les curses fossin valorades (del 0 al 10) per una sèrie de paràmetres, tals com:

  • Organització (tracte vers als corredors, informació facilitada, etc)
  • Avituallaments
  • Senyalització
  • Recorregut

Els dies posteriors a cada ultratrail que es disputi a Catalunya s’obrirà un post al nostre grup de Facebook, per a que els corredors que hagin participat a cada cursa valorin cada paràmetre. Cada prova tindrà una nota mitja de valoració i serà la que s’inclourà en el rànquing final de l’any.

Creiem molt interessant la votació popular per a extraure dades que facin millorar i progressar les curses de llarga distància del nostre pais. A més, la/es millors ultratrails de l’any formaran part dels Premis Trail Awards Territorio Trail on, entre altres categories, estableix les millor cursa espanyola de distància Ultra.

Ja tenim obert el post per a valorar l’ Ultra Trail Montnegre-Corredor del passat cap de setmana. Si hi vas participar, a que esperes per valorar-la?