ULUDAG ULTRA (77-51-21-11k): L’aventura turca de Pau Capell i Ernest Crespo

1989

El cap de setmana passat es va celebrar la primera edició de la Uludag Ultra, al nord-oest de Turquía. Allà hi va ser presents els catalans Pau Capell i Ernest Crespo, on van aconseguir la primera i quarta posició en la prova de 50,5km i 3.260m de desnivell positiu.

Recorregut de la Uludag Ultra50

Tot i ser la primera edició “han aconseguit realitzar un esdeveniment espectacular amb una organització modesta. Ha estat una de les millors experiències de la meva vida “, ens explica Pau Capell.

Un recorregut força exigent

El Ulu Dag (en turc significa “muntanya gran”) és una muntanya de la província de Bursa, al nord-oest de Turquía, amb una alçada de 2.543m. Les quatre modalitats de cursa transcorren al seu voltant, en un entorn ric de flora i fauna.

“La nostra cursa prenia la sortida al poble de Zeyniler, a les faldes de la muntanya, en un recorregut força ràpid en els primers vint quilòmetres on visites els pobles turcs de Cumalıkızık, Hamamlıkızık i Saitabat. A partir d’aquí el terreny canvia totalment i realitza un ascens exigent al Ulu Dag passant per zones nevades i llacs d’alta muntanya realment preciosos i en un terreny que m’hi sento còmode. A l’arribar al cim, amb la bandera turca com a colofó, firmem en una llibreta per deixar constància del nostre pas i comencem un continu puja-baixa semblant a la Serra del Cadí fins cercar l’arribada situada a Kurbağakaya, a l’estació del telesfèric”. 

Fotos: Ernest Crespo