Després de les últimes nevades i pluges caigudes, la Vall de Ribes presentarà aquest cap de setmana la seva millor vestimenta per acollir als més de 600 corredors del Trail Vall de Ribes, que enguany celebrarà la seva setena edició.

Ribes de Freser es convertirà un any més en l’epicentre d’un esdeveniment que permetrà conèixer les fagedes, els torrents, els prats alpins i els torrents de la Serra de Sant Amand, la Serra Cavallera i el Taga. La Trail Vall de Ribes ens oferirà fins a cinc curses per gaudir d’aquest enclau privilegiat de la comarca del Ripollès.

Dissabte es disputarà la Marató i la Trail 23k, incloses en dues modalitats per etapes com la Gran Trail i la Half Trail, per arrodonir-ho diumenge amb tres curses més de 34, 25 i 10 quilòmetres. Entre els corredors més destacats trobarem a Emma Roca, Gisela Carrión, Sabrina Solana, Jessed Hernández o Pere Aurell.

El programa d’activitats s’amenitzarà la tarda de dissabte amb tres xerrades col·loquis, a càrrec d’Emma Roca i el seu projecte SUMMIT, i de David Sánchez de l’equip de Territorio Trail Media.

Tanmateix, i durant tot el dia, es podrà col·laborar amb l’Associació “conEMsepuede”, que recaptarà fons en benefici dels malalts d’esclerosi múltiple.

La Vall de Ribes, un destí per a la pràctica del trailrunning

Formada per les poblacions de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, la Vall de Ribes s’ha convertit en un enclavament privilegiat del Pirineu oriental per a la pràctica dels esports de muntanya. Sobretot, i cada cop més, de la pràctica del trail running. És per això que l’empresa The Trail Zone, liderat per l’ex-corredor de la Selecció Catalana Xevi Guinovart, i amb el recolzament de l’Ajuntament de Ribes de Freser, ha decidit crear un conjunt de rutes de trail running que permetrà conèixer a fons la Vall de Ribes i gaudir dels seus racons més emblemàtics.

Trobareu fins a 18 circuits diferents -sumant més de 240 quilòmetres i 17.510m de desnivell positiu- dividits per distància i dificultat. Més informació The Trail Zone Ribes de Freser