La primera edició de la Val d’Aran by UTMB® comptarà amb prop de 4.000 participants de 75 nacionalitats diferents. La cita reunirà corredors de reconeixement internacional en un esdeveniment que s’allargarà fins al diumenge 11 de juliol.

“Després de dos anys de treball, durs a causa de la pandèmia, estem molt contents de mantenir la xifra de 4.000 corredors de 75 països, símbol de que tot torna a la normalitat en el món de les curses per muntanya. Ho tenim tot previst perquè Val d’Aran by UTMB sigui una prova magnífica en aquesta primera edició”, comenta Xavier Pocino, director de la Val d’Aran by UTMB®.

Val d’Aran es suma als altres quatre esdeveniments by UTMB® com Mont-Blanc, Omán, Gaoligong i Ushuaia. La nova política de la marca permetrà als finishers recollir les “Running Stones” i obtenir una inscripció directa per a la cursa UTMB® Mont-Blanc de la seva elecció sense haver de passar per sorteig.

Les proves

La Val d’Aran és un enclavament ple d’història. Frontera amb França, disposa un clima únic, neus perpètues, gastronomia exquisida, singularitat idiomàtica i un fort patrimoni cultural.
Sigui quina sigui la distància, els participants de les diferents proves de la Val d’Aran by UTMB® recorreran la Vall format en un 95% del seu territori per naturalesa pura, disposats a deixar-se atrapar per la grandesa dels seus imponents muntanyes.

Torn dera Val d’Aran (VDA)

 • 162km / 10.600m D+
 • Sortida: divendres 9 de juliol de 2021 a les 18h de Vielha
 • 17 avituallaments (3 bases de vida)
 • Tots els finishers tindran 18 ‘running stones’ i accés directe a UTMB, TDS, CCC, MCC i OCC

La prova reina de Val d’Aran by UTMB® completa una volta circular realment espectacular. Amb inici i final a Vielha, el corredor gaudirà de vistes aèries del sostre del Pirineu; es fusionarà amb la terra al descobrir les mines i la seva llarga història; es relacionarà amb l’aigua col·leccionant estanys multicolors, i descobrirà el foc a l’apropar-se a la cultura aranesa i les seves celebracions.

Entre els favorits trobarem a Jordi Gamito, Albert Herrero, Ionel Cristian Manole i Francesc Martín Toro, mentre que en categoria femenina creiem que estaran al capdavant noms com Anna Carlsson, Sabrina Cachard, Leticia Bullido o la japonesa Kaori Niwa.

Jordi Gamito defineix així a prova: “La VDA són 162 quilòmetres i és una carrera molt dura i molt tècnica, a més d’exigent. Tindrem per davant 24 hores de recorregut, així que caldrà anar pas a pas. Jo sortiré a fer la meva pròpia cursa i a lluitar només amb mi mateix. Si no em fallen les forces, podré lluitar pel podi. Vaig a Val d’Aran by UTMB® amb moltes ganes”, comenta Gamito.

Camins de Hèr (CDH)

 • 105km / 6.500m D+, 6.200m D-
 • Sortida: divendres 9 de juliol de 2021 a les 07:30h de Les
 • 10 avituallaments (2 bases de vida)
 • Tots els finishers obtindran 15 ‘running stones’ i accés directe a TDS, CCC, OCC i MCC.

Un recorregut per les parts més salvatges i altes de la Val d’Aran. 105 km amb dues zones molt diferenciades: una, on el passat i la duresa de la muntanya cobren protagonisme, i una altra, on l’aigua pren el relleu presentant sota diferents formes de llacs, cascades i rius. L’antic passat miner de la Vall es descobreix en aquesta espectacular cursa, que travessa túnels i mines als peus de l’imponent Mauberme.

Entre els favorits que estaran lluitant per la victòria destaquem a Aritz Egea, Isaac Salvat, Alberto Vinagre, Isaac Riera, Aida Pérez, Tati Orquiola, Ramsdale Charlie, Emili Dixon i Lovisa Clevehorn.

Peades dera Aigua (PDA)

 • 55km / 3.100m D+, 3.900m D-
 • Sortida: dissabte 10 de juliol de 2021 a les 06:30h al Pla de Beret
 • 6 avituallaments
 • Els finishers obtindran 9 ‘running stones’

Un recorregut de 55 km que travessa un dels trams més impressionants d’aquestes rutes, Colomèrs, el circ de llacs glaceres més gran dels Pirineus. Aquesta ràpida i exigent cursa discorre per més de 20 llacs i pels antics banys termals coneguts pels romans: Banhs de Tredòs.

Entre els corredors d’aquesta prova destaquen Yeray Duran, David Prades i Víctor García en clau masculina. En dones, Laia Díez, Àngels Llobera, Judit Franch i Sònia Escuriola.

Sky Baqueira-Beret

 • 15km / 800m D+
 • Sortida: dissabte 10 de juliol de 2021 a les 09:30h al Pla de Beret
 • 2 avituallaments

Una cursa ideal per gaudir de les vistes de tota la vall. Amb sortida al Pla de Beret, recorre la vall de Parros fins al Cap de Closos (2.418m) per oferir una de les millors vistes de la Val d’Aran. A més, puja fins al Cap dera Serra (2.248m), des d’on s’observen les muntanyes centrals de Pirineu amb l’Aneto a el fons. Els acompanyants podran pujar al telecadira de Blanhiblar per animar els corredors mentre prenen un cafè al Pàrrec de Blanhiblar.

Destaca la participació d’Anna Comet, apassionada de la Vall, podi en l’OCC i guanyadora fins en tres ocasions de la Everest Trail Race.

SEGUIMENT ON-LINE

Foto portada: José Miguel Muñoz / Val d’Aran by UTMB