La llegendària prova californiana viu una històrica edició, amb el triomf de Clare Gallagher i Jim Wamsley. La locomotora nord-americana rebenta el seu propi rècord, rebaixant-lo fins les 14:09:28. El català Jordi Gamito abandona per problemes físics a falta de 20 milles pel final.

“Abans d’arribar a Michigan Bluff portava dues hores sense menjar i amb la calor ho he vomitat tot. A més m’havia torçat el turmell i he arribat a Forest Hill caminant, on volia abandonar. Allà m’han convençut i he tirat endavant, però el turmell cada cop em feia més mal i he decidit abandonar a Rucky Chucky (milla78). Estic molt desil·lusionat. Només em queda aixecar el cap i intentar fer les coses millor”.

D’aquesta forma relatava Jordi Gamito la seva experiència a Western States 100 Endurance Run. Una cursa que fins aleshores li havia anat força bé, on a Michigan Bluff es situava en dotzena posició i a tant sols dos minuts del TOP10. De ben segur que ho tornarà a intentar!

Jim Wamsley, la locomotora nord-americana

Ho ha tornat a fer. El coconino ha tornat a pulveritzar tots els registres en les 44 edicions de Western States, guanyant de nou i amb un temps rècord de 14 hores, 9 minuts i 28 segons, rebaixant en 21 minuts la seva pròpia plusmarca establerta l’any passat. Per la seva banda, Jared Hazen -company d’equip de Wamsley- ha realitzat una bona cursa i també ha arribat per sota de l’anterior rècord. L’anglès Tom Evans ha quallat una cursa de menys a més i tancava el podi masculí per sota de les 15 hores, fet insòlit fins aleshores en la història de la llegendària cursa.

En dones, victòria de Clare Gallagher amb un temps de 17 hores, 23 minuts i 25 segons, que s’aprofitava de la retirada a vint milles pel final de Courtney Dauwalter, líder fins aleshores.

Classificació Western States 100: 1. Jim Wamsley (14:09:28), 2. Jared Hazen (14:26:46), 3. Tom Evans (14:59:44); 1. Clare Gallagher (17:23:25), 2. Brittany Peterson (17:34:29), 3. Kaci Lickteig (17:55:55)

Foto portada © Irunfar