Després d’una època obscura castigada per les lesions, la vallesana sembla que mica en mica va sortint del pou on es trobava immersa i torna a estar en un bon nivell competitiu. I així ho va reafirmar aquest passat diumenge a la Marathon du Montblanc, on va aconseguir una molt bona cinquena edició. I diem bona no només per l’alt nivell de corredores que hi van participar, com Azara García, Ruth Croft, Megan Kimmel, Amandine Ferrato o Eli Dvergsdal, si no perquè la seva temporada recentment ha començat.

I la temporada va començar amb bon peu tot just fa un mes. L’Olla de Núria era un bon test per veure si la lesió que arrossegava era aigua passada i ho va reafirmar amb un segon lloc. Ara, amb aquest bon resultat a Chamonix, encamina amb bon auguri el segon semestre. Les pròximes cites, a Buff Epic (26k) i Dolomites Skyrace, marcaran la seva trajectòria.

Rafa Flores, el seu mentor

I tota o part de culpa d’aquesta recuperació la té el seu entrenador: Rafa Flores. L’ ebrenc, actual seleccionador de trail de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), va agafar les regnes de la corredora de 32 anys tot just fa uns mesos: “Estic molt content per ella. La prioritat era recuperar la lesió i fer net. Si mirem els parcials d’Eli amb les altres corredores les diferències eren mínimes i això vol dir que anem pel bon camí de recuperar la seva millor versió. Només falta que agafi el ritme de competició i segur que el final de temporada serà força bo a nivell de resultats”.

La carrera meteòrica d’Eli Gordón

Després de guanyar pràcticament totes les curses de mitja distància a Catalunya entre 2015 i 2016, el 2017 va ser l’any de la seva eclosió. Campiona d’Espanya, cinquena al Campionat d’Europa i, sobretot, la victòria a l’OCC de Montblanc, la va catapultar a la primera línia mediàtica. I aquest fet no va passar per alt per l’equip Salomon, que al gener de 2018 anunciava el seu fitxatge. En 2018 arribaria una vuitena posició a Zegama i una plata a OCC com a resultats més destacats d’una temporada de consagració.

_______________

Ruth Croft i Davide Magnini guanyen la Marathon du Montblanc

El Marathon du Mont-Blanc 2019 arribava com a segona cursa puntuable de les Golden Trail World Series, després de Zegama Aizkorri. Els atletes de l’equip Salomon van ser els grans protagonistes d’una prova que complia la seva 17a edició i amb guanyadors inesperats.

Els joves italians Davide Magnini (21) i Nadir Maguet (26), primer i segon respectivament, van donar la sorpresa en la seva estrena com a maratonians. Provinents de l’skimo on ho han guanyat pràcticament tot, tenen una gran experiència en les seves espatlles i un futur prometedor. Magnini és un gran especialista de les Vertical Race i on mica en mica va treient el nas en altres modalitats d’skyrace. En el cas de Maguet ja va saborejar la plata en el Campionat del Món d’Skyrunning 2018 just per darrera d’un tal Kilian Jornet.

La tercera posició va ser pel polac Bartlomiej Przedwojewsi (26), que està realitzant una molt bona temporada, amb resultats destacats a Matheysins (or) i Zegama (plata).

L’atleta basc Aritz Egea va aconseguir entrar en el TOP10 amb una novena posició. Discret paper dels catalans Oriol Cardona (59è) i Jan Margarit (19è) en una prova on la calor i l’alt ritme de cursa van tenir un paper determinant en el seu desenvolupament. Per a Margarit, el seu resultat és satisfactori: “Content de com han sortit les coses avui. Queda molta feina per fer però segueixo disfrutant de cada pas”.

En dones, la neozelandesa Ruth Croft va revalidar victòria, rebaixant tres minuts respecte l’any passat. L’italiana Silvia Rampazzo va ser segona, mentre que Eli Dvergsdal va tancar el podi. La noruega va tornar a deixar mostres del seu talent i fer veure que la victòria a Zegama no era flor d’un dia. Destacar la setena posició de l’espanyola Azara García.

Classificació Marathon du Montblanc 2019: 1. Davide Magnini (3:47:13), 2. Nadir Maguet (3:54:26), 3. Bartlomiej Przedwojewski (3:56:15); 1. Ruth Croft (4:34:44), 2. Silvia Rampazzo (4:37:57), 3. Eli Dvergsdal (4:38:30)

Després de dues proves disputades, així està el Rànquing de les Golden Trail World Series. La classificació general tindrà en compte els tres millors resultats de les sis curses del circuit.  Els deu primers disputaran la gran final el proper mes d’octubre a Annapurna Trail: