ESPECIAL UTMB®2017. EXHIBICIÓ D’ IVAN CAMPS I ELI GORDÓN A OCC. RESULTATS CORREDORS CATALANS A TDS® I OCC

2267

CRÒNICA ORSIÈRES-CHAMPEX-CHAMONIX
(56km/D+3500m)

Gran jornada de l’esport català avui a Chamonix. Dos corredors catalans han aconseguit pujar dalt del podi de la OCC, la cursa més curta del ventall de possibilitats que ofereix UTMB®. Una cursa curta i força ràpida on entra en joc l’estratègia, demostrant que fins al final no hi ha res decidit. La pluja ha estat un element constant durant tota la cursa, un handicap per alguns i una avantatge per uns altres.

Ivan Camps ha realitzat un autèntic sprint final aprofitant l’última baixada que duia als corredors de La Flégère a Chamonix i, tirant de rauxa, ha pogut colar-se en el tercer esglaó del podi. La seva cursa ha anat de menys a més, sempre acompanyat pel granadí Mario Olmedo i, entre els dos, han anat passant rivals com fitxes de dominó. Bon resultat del berguedà que millora així la cinquena posició aconseguida l’any passat.

L’altre nom propi del dia ha estat Eli Gordón. La seva cursa ha estat meteòrica i ha realitzat tota una exhibició davant la sueca Emelie Forsberg i la francesa Amandine Ferrato, que havien dominat durant la meitat del recorregut. Gordón, darrera i esperant el millor moment, canviaria el ritme entre Vallorcine i Argentière a tal punt que cap de les dues aguantaria la envestida. Posteriorment, i ja en solitari, coronaria La Flégère fins cercar l’ atapeïda arribada de Chamonix, coronant-se com una de les millors corredores del moment en aquesta distància just en el dia que fa 31 anys. Felicitats.

PODI MASCULÍ
1r Marc Lauenstein (05:19:34)
2n Thibaut Baronian (05:23:58)
3r Ivan Camps (05:27:14)

PODI FEMENÍ
1a Eli Gordón (06:12:16)
2a Emelie Forsberg (06:20:01)
3a Amandine Ferrato (06:29:50)

Classificació catalans OCC 2017 en aquest enllaç

Podi masculí OCC 2017

CRÒNICA SUR LES TRACES DES DUCS DE SAVOIE
(119km/D+7200m)

Ahir es celebrava la TDS®, una de les germanes bessones de la gran UTMB®. Tot i no tenir el quilometratge de la prova estrella, no està exempta de dificultat. Ser finisher es converteix en tota una proesa i una de les medalles més preuades. Enguany, dels 31 corredors catalans que van prendre la sortida només 21 van aconseguir creuar la línea de Chamonix. Jordi Torruella va ser el català més ràpid amb un temps de 18h48’47”.

Per la seva banda, el torellonenc Ernest Ausiró abandonava en el descens a La Gittaz (km74) per problemes als peus. El concurs d’Ausiró havia estat molt regular mantenint-se entre el Top12 fins al moment de la seva retirada. El basc Ion Azpiroz, habitual en les ultratrails de casa nostra, ha mostrat la seva perseverança i s’ha vist recompensat amb la quarta posició.

Victòries del francès Michel Lanne i Mimmi Kotka, que tornen a pujar al capdamunt del podi després de guanyar la CCC2016. El francès ha dominat pràcticament tot el recorregut mantenint una curta distància de no més de deu minuts sobre els francesos Sylvain Camus, Antoine Guillón i el basc Ion Azpiroz, segon, tercer i quart respectivament. L’italià Daniel Jung, que havia aguantat davant durant un centenar de quilòmetres, s’enfonsaria en la seva part final fins caure a la sisena posició. En canvi, Kotka s’ha imposat amb comoditat sobre les franceses Maud Gobert i Mélanie Rousset, a més de creuar l’arribada en una sorprenent desena posició general.

PODI MASCULÍ
1r Michel Lanne (14:33:09)
2n Antoine Guillón (14:36:14)
3r Daniel Jung (14:36:19)
4t Ion Azpiroz (14:42:19)

PODI FEMENÍ
1a Mimmi Kotka (15:47:07)
2a Maud Gobert (18:11:54)
3a Ildiko Wermescher (18:20:05)

Classificació catalans TDS®2017 en aquest enllaç

Podi masculí TDS2017 (c) Territorio Trail

Foto portada: (c) Dogsorcaravan