Fantàstica batalla per la victòria que ens han brindat François D’Haene i Kilian Jornet. I si, en la millor edició de la història. I no només pel cartell de grans corredors que presentava la línea de sortida, sinó per com s’ha desenvolupat la cursa al llarg dels seus 167 quilòmetres.
Una cursa que s’iniciava retallada pel mal temps, evitant l’ascens a Pyramides Calcaires i Tête aux Vents i anant directes a La Flégère. Els nord-americans Jim Walmsley i Zach Miller serien els primers en tirar del grup capdavanter a un ritme altíssim, junt amb François d’Haene i Kilian Jornet. Però UTMB és UTMB i el traçat, junt amb la incessant pluja durant la nit, farien la selecció natural. Zach Miller aviat quedaria despenjat i Jim Walmsley arribaria a La Fouly (km109) totalment fos, moment el qual François d’Haene agafaria el comandament de la cursa, a pocs minuts d’un Kilian que patia per moments. Tot i això, la distància no era prou gran i tots esperàvem una última batzegada del millor corredor del món, però el francès se’l veia segur i controlant una victòria que no se li escaparia. Tercera victòria del francès a la prova més prestigiosa del món, empatat a victòries amb Kilian. “Estic molt content per François. És un corredor amb molta categoria i, a més, amic meu. He patit una mica durant el recorregut, però això és UTMB i aquí ningú regala res” – declarava a l’arribada. En tercera posició es col·laria el nord-americà Tim Tollefson, que realitzaria una cursa de menys a més.
L’altre nom propi ha estat el de Pau Capell, que aconseguiria una espectacular sisena posició bregant-se amb els millors corredors del món. Un resultat de prestigi que el consolida com un dels millors corredors del moment. El de Sant Boi ha fet una cursa molt intel·ligent, controlant en un segon terme i fent la seva cursa, a vegades acompanyat de corredors de la talla de Tòfol Castanyer, Zach Miller, Dylan Bowman o Xavier Thevenard on s’han alternat les posicions al capdavant. “Aconseguir aquesta sisena posició, amb tots aquests grans corredors al meu voltant, ha estat increïble. A més, el mal temps li ha donat un toc èpic. La cursa m’ha anat molt bé en general, tot i que de Bertone a Bonatti he tingut un moment de flaquesa. Un dia que recordaré sempre”. Una altra cursa per emmarcar ha estat la de Jordi Gamito, entrant en la desena posició. Tirant de cap i rauxa com en ell és habitual, ha regulat esforços mantenint la posició durant tot el recorregut.
El mallorquí Tòfol Castanyer amb problemes de visió, Pau Bartoló amb molèsties al taló i la prematura retirada de Toti Bes seria la part negativa dels principals corredors catalans a UTMB.
PODI MASCULÍ
1r François D’Haene (19:01:32)
2n Kilian Jornet (19:16:38)
3r Tim Tollefson (19:53:00)
6è Pau Capell (20:12:43)
10è Jordi Gamito (21:44:31)
Galeria fotos ®Dogsorcaravan
Sense pressió i fora dels focus mediàtics dels últims anys, Núria Picas s’alçava amb la victòria a UTMB. Una victòria desitjada, treballada i que necessitava. Acompanyada dels seus, li donaven la força mental necessària per treure lo millor de si i liderar la prova de cap a cap en una autèntica exhibició no absenta de dificultats, sobretot en la seva part final, on se l’ha vist patir. Tot i això, les seves rivals es mantenien lluny i la distància amb la seva competidora més propera, la suïssa Andrea Huser, era suficient com per creuar la línia d’arribada en solitari, tot i quasi dilapidar l’hora d’avantatge que disposava. Una de les grans favorites, la francesa Caroline Chaverot, Gemma Arenas, Tina Bes o Fernanda Maciel concloïen la seva participació abans d’hora i donaven via lliure per al somiat triomf de Picas. “He somiat moltes vegades amb aquesta arribada. Ho he treballat molt. He patit com mai, amb una ansietat que no em deixava ni respirar, però satisfeta d’haver-ho aconseguit”.
PODI FEMENÍ
1a Núria Picas (25:46:43)
2a Andrea Huser (25:49:18)
3a Christelle Bard (26:39:03)
Classificació catalans a UTMB®
Classificació catalans a CCC®
Classificació catalans a TDS®
Classificació catalans a OCC
Classificació catalans a PTL®