ZEGAMA AIZKORRI 2017. Resultats corredors catalans. Sheila Avilés i Jordi Gamito, els millors

1993

La setzena edició de la Zegama-Aizkorri va ser de rècord. Aquest cop, i de forma excepcional, el bon temps va regnar per la bucòlica zona guipuscoana i això va permetre als corredors anar a un ritme més ràpid i amb més seguretat.

El noruec Stian Angermund-Vik va ser l’autèntic rei d’aquest any ja que, a més de vèncer en la prova vertical de divendres, va volar literalment pel tècnic traçat de la marató, trencant el rècord de Kilian Jornet i deixant-lo en 3 hores 45 minuts i 5 segons. El segon classificat va ser l’italià Marco de Gasperi i també va rebaixar en tres segons l’antic rècord (3h48’19”), mentre que el suís Marc Launstein va entrar en tercera posició amb un temps de 3h53’20”.

En categoria femenina, Maite Maiora va vèncer amb autoritat i també va establir un nou rècord, deixant-lo en 4 hores 34 minuts i 27 segons, pràcticament quatre minuts menys que el que va deixar Emanuela Brizio a l’any 2008. La italiana Silvia Rampazzo va entrar en segona posició amb 4h37’17”, mentre que la catalana Sheila Avilés va entrar a la història de la Zegama-Aizkorri aconseguint el tercer escalafó del podi després de 4h43’24”.

3. Sheila Avilés (ESP) – 4h43’24”
  4. Oihana Azkorbebeitia (ESP) – 4h47’38”
  5. Celia Chiron (FRA) – 4h48’09”

Resultats corredors catalans

Finalment, un total de 94 corredors catalans van tenir la sort de participar en aquesta emblemàtica cursa. A banda del podi aconseguit per Sheila Avilés, el millor corredor de casa nostra va ser en Jordi Gamito, que va creuar la línia d’arribada en tretzena posició. Fins a 21 atletes catalans van aconseguir baixar de les cinc hores, fet que els assegura la participació en la propera edició.

Trobareu tots els resultats dels corredors catalans participants a Zegama-Aizkorri 2017 en aquest enllaç.