ELS BASTIONS 2017: Prèvia. Novetats i principals favorits

2579

Quan Emmona Ultra Trail anunciava la passada tardor que no hi hauria edició aquest 2017, totes les mirades es dirigien a l’altre gran esdeveniment de muntanya a la comarca del Ripollès, com és Els Bastions. I sense dubte ha estat la gran beneficiada, augmentant fins a prop de 1.100 participants entre les quatre modalitats de cursa que ofereix la organització. Així doncs, Ribes de Freser (Ripollès) tornarà a viure, el proper cap de setmana, una autèntica festa del trail.

La modalitat Ultra tornarà a ser el plat estrella i la que més canvis ha experimentat, passant dels 87 als 102 quilòmetres i un total de 6.768m de desnivell positiu. El recorregut serà igualment espectacular i permetrà als dos-cents participants coronar els principals cims de la vall de Ribes, com el Puigmal, Nou Fonts, Torreneules, Balandrau, Taga i la Covil entre d’altres. L’itinerari recorrerà en els primers quilòmetres les parts més elevades per temes de seguretat, evitant els passos més exposats durant la tarda-nit i ajudant a l’evacuació en cas de tempesta. Entre els principals favorits trobarem a Jordi Casadellà, Joan Salamaña, Adrià Matas, Jaume Folguera o Benet Pous, mentre que en l’apartat femení la basca Jone Urkizu parteix com a gran favorita al triomf en un grup on es presenten noms com Lluna Martí, Encarna Fernández i Mònica Guilera. La sortida es realitzarà a les sis del matí des del Pavelló Municipal.

Una hora més tard arrencarà la modalitat Trail, que també patirà algun canvi respecte l’edició anterior passant dels 65 als 76 quilòmetres i 5.511m de desnivell positiu. També coronarà els principals cims de la vall, amb la incorporació del Taga com a novetat. D’entre els tres-cents participants destaquem a Ernest Ausiró, David Liesa, Carles Sánchez, Eneko Aurrekoetxea i Tina Bes com a principals candidats al podi final.

La marató -49km i 2.885m de desnivell positiu- i, com a novetat d’enguany, la Short -27km i 1.454m de desnivell positiu- aglutinaran la resta de participants. Per arrodonir la jornada muntanyenca, també hi hauran curses infantils pels més menuts.

GALERIA FOTOS 2016 (c) Jordi Santacana