Arriba el desembre, mes de festes i regals on hi ha qui acaba la temporada o en comença una altra. Tant uns com altres, posaran la clàssica excusa de fer baixar els torrons per escapar-se a córrer alguna de les desenes de curses de nadal que hi ha repartides per tot Catalunya. A continuació en proposem fins a cinc per acabar l’any de la millor manera:

La Trail la Vall celebrarà la seva desena edició a Bellcaire d’Empordà el 18 de desembre. El Parc natural del Montgrí, Medes i Baix Ter serà l’escenari de l’esdeveniment on els corredors podran gaudir de la diversitat del seu terreny. Tant podrem carenejar per sobre de pedres calcàries veient tota la plana de l’Empordà, les illes Medes o el Pirineu ben nevat; com córrer per corriols a dins de pinedes o baixar per fortes pendents de sorra. A les clàssiques La Vall (22 km D+800m), l’Olla (13 km D+550m) i L’Olleta (6km D+100m), enguany s’hi suma una marató en autosuficiència (46km D+1600m). El preu de la inscripció és de 20€ per al Gran Trail, 18€ per La Vall, 16€ per a l’Olla i 6€ per a l’Olleta en  el seu web oficial.

La Cursa de la Llufa de L’Espluga de Francolí és una prova ideal per fer lloc als àpats i torrons del 24 de desembre. Consta d’un fàcil recorregut de 5km i uns 100m de desnivell positiu pel rodal de la població ebrenca, que es podrà realitzar tant caminant com corrent. També hi haurà una cursa infantil de la llufa pels més petits. Preu inscripció de 5€ per la cursa/caminada i 1€ per la infantil a través del seu web.

La Pujada a la Mola per Nadal, una de les clàssiques matinals del dia de Nadal, disputarà la seva 39a edició sent una de les més veteranes de Catalunya. Amb sortida a Can Robert (Matadepera, Vallès Occidental), la cursa realitza un ascens fins al sostre de Sant Llorenç del Munt en un recorregut de 3,8 quilòmetres i un desnivell de 452m. Un cop dalt, cada u tornarà de forma lliure a Can Robert on l’organització del Club Muntanyenc de Terrassa obsequiarà als corredors amb un petit refrigeri i un sorteig de regals. El preu de la inscripció és de 8€ anticipades al seu web o de 10€ el mateix dia de la prova.

La Cursa de Na’Dalt a Bellmunt és una altra de les cites indispensables d’aquestes dates. Sant Pere de Torelló (Osona) acollirà per Sant Esteve la seva dotzena edició en un format de cronoescalada. Els corredors, en sortida cada 30″, es deixaran la pell pel Camí Vell salvant els 620m de desnivell d’ascens que separen la població amb el santuari de Bellmunt en un traçat de 3,8 quilòmetres. A l’acabar, coca i xocolatada per tothom. Les inscripcions es van esgotar en poques hores, però podeu apuntar-vos a la llista d’espera a través del seu web.

Per últim citarem a la Sant Silvestre Llorençana, que enguany disputarà la seva setzena edició el proper 31 de desembre. Des del magnífic enclau del Marquet de la Roca (Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental), situat en el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, els participants realitzan la pujada i baixada al Castell de Pera en un recorregut de 7,3 quilòmetres i 280m de desnivell. També inclou una cursa infantil de 2,1km pels més menuts. Preu inscripció de 12€ i la infantil gratuïta a través del següent ennlaç.

Text: Albert Torrent. Foto portada: Jordi Costa