L’Olla de Núria 2023 es trasllada a la tardor

La cursa de la vall de Núria se celebrarà del 6 al 8 d'octubre per la nidificació de la perdiu blanca

2971

La setzena edició de l’Olla de Núria se celebrarà del 6 al 8 d’octubre de 2023. El motiu de traslladar-la del juny a l’octubre ha estat sobretot per les restriccions del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, que determinen la necessitat de no celebrar activitats que puguin ocasionar molèsties a la nidificació de la Perdiu Blanca (espècie protegida) en el període comprès entre el 15 de maig i el 15 d’agost.

Aquesta normativa no ha deixat un panorama fàcil en incloure una data dins un calendari de curses per muntanya tant atapeït i amb consens amb la vall de Nuria i la Unió Excursionista de Vic s’han decantat per aquesta data tardorenca.

Inscripcions

La data d’obertura de les inscripcions encara és incerta. Esperem poder-ho anunciar ben aviat. El que sí que sabem és que seguirà amb el mateix programa de curses que l’edició passada:

L’Olla de Núria Nocturna

Aquest 2022 l’Olla de Núria va sumar una cursa més al seu programa per al vespre de divendres amb la disputa de la primera Olla Nocturna i per 2023 viurà la seva segona edició el 6 d’octubre. La sortida es realitzarà des del Santuari de Núria (1960m), realitzant un ascens al coll de Finestrelles, passant pel pic de Finestrelles, seguidament, una baixada al coll d’Eina per encarar finalment el descens de nou fins al Santuari. Un recorregut similar a l’Olla clàssica però sota la llum de la lluna. Els primers vencedors d’aquesta cursa van ser Roger Bella i Erola Bisquert.

L’Olla de Núria Vertical

El programa d’aquesta Olla de Núria continuarà dissabte 7 d’octubre amb la disputa de la setena edició de L’Olla Vertical. La sortida es realitzarà des del Santuari de Núria (1960m) i l’arribada al punt més alt de la vall, el Puigmal (2909m) pel tradicional camí de la Coma de l’Embut, en un recorregut lineal de 3,78km i 986m de desnivell positiu.

Sara Alonso (Salomon) i Albert Pérez van ser els vencedors de l’última edició.

L’Olla de Núria

I per últim i com a plat fort, diumenge 8 d’octubre es realitzarà L’Olla de Núria amb sortida a les 9 del matí per a tots els participants de l’Olla Clàssica i l’Olla Junior, 21km i 1900m de desnivell positiu, sense cap metre d’asfalt i en un entorn idíl·lic com és Vall de Núria, al Pirineu de Girona.

El recorregut serà el de sempre, el clàssic, amb sortida des de l’esplanada davant del Santuari. Amb 21,5 km i 1940m de desnivell positiu, recorre tota carena de muntanyes que envolta el magnífic enclau del santuari de Núria, coronant els principals bastions i colls de la serralada: començant pel Puigmal (2913m), Pic del Segre (2809m), tot passant pel Coll de Finestrelles, pic de Finestrelles (2827m), seguint pel coll i pic d’Eina, el pic i coll de Noufonts (2651m). Finalment pujant al coll de Noucreus (2799m) i acabant pel Puig de Font Negre (2727m) i el Pic de l’Àliga (2472m), tornant de nou al Santuari.

Oihana Kortazar i Oriol Cardona s’endurien el triomf en l’última edició, que va comptar amb gairebé 600 corredors. Una edició que va tornat a ser retransmesa en directe per Televisió de Catalunya.

També et pot interessar: